NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να αγοράσετε εξοχικό σπίτι - η θέση της Αθήνας

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να αγοράσετε εξοχικό σπίτι - η θέση της Αθήνας

Η πανδημία άλλαξε πραγματικά τη στάση μας απέναντι στα ταξίδια, με πολλούς από εμάς να δίνουμε προτεραιότητα στις διακοπές στο εξωτερικό και στην επίσκεψη σε θερμότερα κλίματα. Και, αν ερωτευτείτε ένα συγκεκριμένο μέρος και βρεθείτε να επιστρέφετε, τότε μπορεί να έχετε σκεφτεί να αγοράσετε εκεί ένα εξοχικό σπίτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως επενδυτικό ακίνητο.

Είτε προτιμάτε τροπικούς παραθαλάσσιους προορισμούς, είτε μεγάλες, πολυσύχναστες πόλεις, υπάρχουν τόσα πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο όπου θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα δεύτερο σπίτι για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας και να το νοικιάσετε για να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα.

Με αυτό το σκεπτικό, οι ειδικοί στα στεγαστικά δάνεια της Compare the Market αποφάσισαν να αποκαλύψουν τα "hotspots" της δεύτερης κατοικίας στον κόσμο, αναλύοντας διάφορους παράγοντες, όπως τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, τις βαθμολογίες ασφάλειας, το κόστος ζωής και τα ποσοστά ενοικίασης.

Ειδικότερα, η ομάδα του Compare the Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για όσους επιθυμούν να αγοράσουν δεύτερη κατοικία με βάση επτά παράγοντες, όπως ο αριθμός των εστιατορίων, η μέση θερμοκρασία, το κόστος ζωής, το κόστος ενοικίασης, η βαθμολογία ασφάλειας, τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην περιοχή και η μέση βροχόπτωση.

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας, η Πράγα, αναδείχθηκε πρώτη με βαθμολογία 4,564 στα 7, με τη Λευκωσία της Κύπρου (4,424) και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (4,333) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 19η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με συνολικό σκορ 3.179/5!


Οι τοπ 10 πόλεις παγκοσμίως έχουν ως εξής:

Πόλη Συν. Σκορ
Πράγα 4.564
Λευκωσία 4.424
Άμστερνταμ 4.333
Λισαβόνα 3.883
Λος Άντζελες 3.873
Μαδρίτη 3.831
Φοίνιξ 3.779
Ρώμη 3.58
Βαρσοβία 3.526
Καμπέρα 3.5


Η ιστορική πόλη, Πράγα παίρνει το στέμμα ως η καλύτερη πόλη για δεύτερη κατοικία, και για καλό λόγο. Με περισσότερες από 300 επιλογές ψυχαγωγίας, θα έχετε πολλές επιλογές για να απολαύσετε το όμορφο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης - το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Λευκωσία προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα παλαιού και νέου με μια γοητευτική παλιά πόλη και ένα σύγχρονο κέντρο που την κατατάσσουν στη δεύτερη θέση, με την τρίτη μικρότερη μέση ετήσια βροχόπτωση, μόλις 364mm. Με 234 εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους, η γαστρονομική σκηνή της Λευκωσίας είναι αρκετός λόγος για να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς δεύτερης κατοικίας εκεί. Από φρέσκα θαλασσινά, ψητά κρέατα και τοπικά τυριά όπως το χαλούμι, η γαστρονομική σκηνή της πόλης είναι απαράμιλλη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Άμστερνταμ, και με 437 εστιατόρια στην περιοχή (τα περισσότερα στη λίστα μας), θα έχετε την πολυτέλεια των επιλογών όταν θα δειπνήσετε έξω. Το Άμστερνταμ είναι γνωστό για την έντονη κουλτούρα και τη χαλαρή ατμόσφαιρά του που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, γεγονός που εξηγεί γιατί η πόλη έχει μια διαβόητα υψηλή αγορά ενοικίων λόγω έλλειψης κατοικιών.

Την πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνει το ηλιόλουστο Λος Άντζελες. Γνωστή για το ηλιόλουστο κλίμα της όλο το χρόνο, η πόλη έχει την 5η υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία στη λίστα (17,6 βαθμοί) Με την 6η υψηλότερη θερμοκρασία κατά μέσο όρο, το Λος Άντζελες είναι ο απόλυτος προορισμός αν επιθυμείτε ένα μείγμα ηλιοφάνειας, υπαίθριων δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εμπειριών.

Η Καμπέρα, η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, συμπληρώνει το top 10 με σχετικά χαμηλό κόστος ενοικίου (2.760 δολάρια Αυστραλίας), υψηλή βαθμολογία ασφάλειας (71,6) και σχεδόν 300 εστιατόρια ανά 100.000 κατοίκους. Οι όμορφα σχεδιασμένοι κήποι και οι φαρδιές λεωφόροι της Καμπέρα προσφέρουν μια αίσθηση τάξης και ηρεμίας, ιδανική για όποιον θέλει να αγοράσει μια δεύτερη κατοικία διακοπών.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής Stephen Zeller από την Compare the Market AU αναφέρει: "Είτε αποζητάτε μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία, μια ηλιόλουστη απόδραση, είτε μια χαλαρή ατμόσφαιρα περιτριγυρισμένη από τη φύση, τελικά, τα καλύτερα hotspots δεύτερης κατοικίας εξαρτώνται από τις ατομικές προτιμήσεις.

Ενώ η διαδικασία αγοράς μιας δεύτερης κατοικίας παρουσιάζει συχνά κάποια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, είναι σαφές ότι στις επιθυμητές τοποθεσίες υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για έξτρα εισόδημα, οπότε φροντίστε να συγκρίνετε τις επιλογές στεγαστικών δανείων για να αναζητήσετε μια κατάλληλη επιλογή επενδυτικού δανείου".


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr