NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Hard.Clo: Οι παράλληλες αφηγήσεις μιας βιτρίνας στο Παγκράτι

Hard.Clo: Οι παράλληλες αφηγήσεις μιας βιτρίνας στο Παγκράτι

Το brand Hard.Clo του Γιώργου Μεσημέρη ενέχει ραμμένους στοχασμούς κάπου ανάμεσα στην υλικότητα των T-shirt, των φούτερ, των μαγιό, των παρεό και των baseball hats, μια παράλληλη αφήγηση για όσους θέλουν να δουν.

Κάπου ανάμεσα σε μέρη που κρύβουν διάφορα κομμάτια της καρδιάς της Αθήνας, στα βραχάκια της Ακρόπολης, το Καλλιμάρμαρο, την Πλατεία Ομονοίας και τη ραστώνη των ελληνικών νησιών, τις ημερομηνίες των ραντεβού και τα γραφόμενα μιας καρτ ποστάλ και κάπου ανάμεσα στη δύναμη που κρύβουν λέξεις χιλιοειπωμένες, η “χαρά”, τα “ Σ’αγαπώ”, μα γραμμένες ξανά με τη χρήση γραμμάτων παρμένων από το κυριλλικό αλφάβητο, έτοιμες να διαβαστούν ξανά και ξανά για να υπνευθμίσουν τις ρίζες της εννοιας τους...

Το brand Hard.Clo του Γιώργου Μεσημέρη ενέχει ραμμένους στοχασμούς κάπου ανάμεσα στην υλικότητα των T-shirt, των φούτερ, των μαγιό, των παρεό και των baseball hats, μια παράλληλη αφήγηση για όσους θέλουν να δουν.

Για τους ίδιους που αντί να προσπεράσουν θα σταθούν στη βιτρίνα του νέου καταστήματος του brand στην οδό Αρχελάου που κάθε μήνα αλλάζει σαν άλλο hook ενός καλού κειμένου και με τη συνεργασία με νέους δημιουργούς, εικαστικούς και illustrators, σχεδιαστές κοσμημάτων ακόμα και ποιητές.

Στεκόμαστε μπροστά στη βιτρίνα

Οι τελευταίες συνεργασίες του Hard.Clo έχουν ήδη αλλάξει την πρόσοψή του φυσικού του καταστήματος ξανά και ξανά στο σχετικά μικρό διάστημα της ύπαρξής του. Μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος που αισιόδοξα και φωτεινά έχει “τα υπαρξιακά” του είδαμε τα εξής:

Τους στίχους από τα ποιήματα του Νίκου Ερηνάκη

hard-clo-a.jpg?mtime=20240702225210#asset:488609


Ο Νίκος Ερηνάκης είναι ποιητής και Επίκ. Καθηγητής Φιλοσοφίας. Έχει εκδώσει βιβλία ποίησης και φιλοσοφίας και έχει γράψει άρθρα για ελληνικά και διεθνή έντυπα με θέματα όπως η τέχνη, η κοινωνία, η φιλοσοφία και η αισθητική.

Ο Νίκος επέλεξε στίχους από ποιήματά του για να στολίσει τη βιτρίνα του Hard.Clo για τον Ιούλιο. Ενώ αυτές τις ημέρες μπορείτε να βρείτε τα βιβλία του στο κατάστημα. Απλά δρασκελίστε το κατώφλι και βρείτε τα στη μέσα μεριά της βιτρίνας.

Τα χρωματιστά σχέδια της Ιταλίδας εικονογράφου Tania Cimatti

hard-clo.c.jpg?mtime=20240702230001#asset:488612


Η Ιταλίδα εικονογράφος και γραφίστρια Tania Cimatti εργάζεται στους τομείς του brand design και της οπτικής ταυτότητας, της συσκευασίας, των εκδόσεων, της χαρακτικής τέχνης και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και έχει έδρα την Αθήνα.

Η Tania ζωγράφισε την βιτρίνα του καταστήματος και ξεκίνησε της συνεργασία για μια σειρά από είδη που πωλείται στο and Hard.Clo.

Τα κοσμήματα, τις αναλογικές φωτογραφίες και τα κεριά της μάρκας Somewhere Blue

hard-clo-2.jpg?mtime=20240702234000#asset:488613


Το brand Somewhere Blue ενέπλεξε τα κοσμήματα, τις αναλογικές φωτογραφίες και τα κεριά του brand τόσο στη βιτρίνα όσο και στο εσωτερικό του Hard.Clo.

To Somewhere Blue με έδρα την Αθήνα, εμπνέεται από τους βράχους που λαξεύονται από την κίνηση της θάλασσας πάνω τους καθώς και από τον ήχο των τζιτζίκων.

Τις λέξεις- ταμπού στα posters του εικαστκού Fack

hard-clo-1.jpg?mtime=20240702234325#asset:488614


Tο Project Fack είναι ένα εικαστικό έργο με έδρα την Αθήνα που στοχεύει να αμφισβητήσει τους κοινωνικούς κανόνες και να καταρρίψει τα εμπόδια μέσω της δύναμης της γλώσσας και της τέχνης.

Αυτό το έργο παίρνει τις φαινομενικά ταμπού ή αμφιλεγόμενες λέξεις και τις μεταμορφώνει σε αφίσες που προκαλούν τη σκέψη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr