JP Morgan: Ουδέτερη για τις ελληνικές μετοχές και παραμένει overweight στα ελληνικά ομόλογα
Αυξήθηκαν οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες με την εμφάνιση της έκθεσης.
Η JP Morgan εκτιμά τις ελληνικές μετοχές ως ανάμεσα στις κορυφαίες των περιφερειακών αγορών μέχρι στιγμής αλλά χαμηλώνει την σύσταση σε ουδέτερη.
Σε ουδέτερη από overweight υποβάθμισε η JP Morgan τη σύστασή της για την ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής για το β’ εξάμηνο. Παράλληλα, τοποθετεί τα ελληνικά ομόλογα στις σωστές τοποθετήσεις του γ' τριμήνου (καλοκαιριού) διατηρώντας overweight στάση και χαρακτηρίζοντάς τα ως την αγαπημένη της επιλογή από την περιφέρεια. H εμφάνιση της έκθεσης διεύρυνε τις απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά την τελευταία ώρα συνεδρίασης και πλέον οι απώλειες στις τράπεζες ξεπερνούν το -2% ενώ ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.410 μονάδες.
Aνάπτυξη – Πληθωρισμός
H JP Morgan εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 2,2%, προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2,8%, το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 1,2%, ενώ ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρήσει σημαντικά στο 154%.
Καταφύγιο κινδύνου και long θέσεις για τα ελληνικά ομόλογα
Καλύτερη εκτίμηση για τα ελληνικά ομόλογα έναντι των ελληνικών μετοχών έχει η JP Morgan αναφέροντας πως η Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει σημαντικό "καταφύγιο" και εργαλείο έναντι του κινδύνου της αγοράς, διατηρώντας έτσι τις long θέσεις που έχει κτίσει έναντι των ιταλικών τίτλων. Η Ισπανία και η Ελλάδα, όπως τονίζουν, αποτελούν τις αγαπημένες της επιλογές στην Ευρωζώνη
Η JP Morgan προτείνει επίσης overweight στάση των ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών λόγω των περιορισμένων πιέσεων από το μέτωπο της προσφοράς, και επίσης λόγω του ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν ένα πολύ καλό risk-off μέσο hedging. Σε ό,τι αφορά την πορεία των ελληνικών spreads, η JP Morgan αναφέρει πως θα υποχωρήσουν το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα, εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 115 μ.β. τον Σεπτέμβριο του 2024 από περίπου 128 μ.β. σήμερα, ενώ θα διατηρηθούν στις 120 μ.β μέχρι το τον Ιούνιο του 2025.
Σχόλια