NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Μετακινήσεις στελεχών
ανάγνωση

Η Ελ. Κατσαμπάνη νέα Τομεάρχης Διοίκησης της ευρ. οργάνωσης εκμετάλλευσης μετεωρολογικών δορυφόρων

Η Ελ. Κατσαμπάνη νέα Τομεάρχης Διοίκησης της ευρ. οργάνωσης εκμετάλλευσης μετεωρολογικών δορυφόρων

Η EUMETSAT, η ευρωπαϊκή υπηρεσία εκμετάλλευσης δορυφόρων για την παρατήρηση του καιρού και του κλίματος, διόρισε την Ελένη Κατσαμπάνη ως την επόμενη Τομεάρχη Διοίκησης του οργανισμού από την 1η Ιουλίου 2024. Το Συμβούλιο της EUMETSAT, στην οποία συμμετέχουν 30 κράτη μέλη, έλαβε την απόφαση κατά την 104η συνεδρίασή του, τον Δεκέμβριο του 2023.

«Καλωσορίζω με μεγάλη χαρά την Ελένη Κατσαμπάνη στο Διοικητικό Συμβούλιο της EUMETSAT» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Phil Evans. «Η συμβολή της Ελένης Κατσαμπάνη υπήρξε εξαιρετικά πολύτιμη από τότε που προσλήφθηκε στη EUMETSAT το 2013 και ανυπομονώ να συνεργαστώ πιο στενά μαζί της, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Διοίκησή μας παραμένει κατάλληλη και ότι μπορεί να υποστηρίξει τις ολοένα και μεγαλύτερου φάσματος αποστολές μας.»

«Είναι τιμή και ευχαρίστησή μου που διορίστηκα ως η νέα Τομεάρχης Διοίκησης της EUMETSAT» δήλωσε η κυρία Κατσαμπάνη. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους από όλους τους τομείς της οργάνωσης, ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο ευέλικτη Διοίκηση η οποία θα υποστηρίζει τις διευρυνόμενες αποστολές της EUMETSAT σε αυτούς τους ταχέως μεταβαλλόμενους καιρούς και σε ένα ευμετάβλητο πλαίσιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κράτη μέλη μας που με εμπιστεύτηκαν.»

Στον νέο της ρόλο, η κυρία Κατσαμπάνη θα επιβλέπει τη διαχείριση των απαιτούμενων χρηματοοικονομικών και ανθρώπινων πόρων για τη EUMETSAT και θα παρέχει στην οργάνωση τόσο ένα ρυθμιστικό πλαίσιο όσο και την απαραίτητη διοικητική υποδομή.

Αντικαθιστά την κυρία Silvia Castañer, η οποία συνταξιοδοτείται μετά από 35 έτη υπηρεσίας στη EUMETSAT, αρχικά ως Διευθύντρια του Νομικού Τμήματος και, στη συνέχεια, ως Τομεάρχης Διοίκησης. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προκάτοχό μου για όλα όσα έκανε για τη διαμόρφωση της διοικητικής λειτουργίας της EUMETSAT κατά την τελευταία δεκαετία. Αφήνει έναν ισχυρό Τομέα Διοίκησης που είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επόμενων ετών".

Η κυρία Κατσαμπάνη έχει σημειώσει ήδη μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στη EUMETSAT, στην οποία προσλήφθηκε το 2013 ως Διευθύντρια του Τμήματος Συμβάσεων. Σε αυτήν την θέση, διαχειριζόταν τη διαδικασία υποβολής προσφορών για προϊόντα, εργασίες και υπηρεσίες σύμφωνα με τους χρηματοοικονομικούς κανόνες και τον Κανονισμό Προμηθειών της EUMETSAT, πάντα με στόχο την καλύτερη σχέση ποιότητας/ τιμής. Ηγήθηκε της μεταρρύθμισης για τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών της EUMETSAT μετά τη θέσπιση της νέας εργατικής νομοθεσίας στη Γερμανία το 2017/2018. Η κυρία Κατσαμπάνη ήταν επίσης αρμόδια για την απλοποίηση των διαδικασιων εγκρισης προμηθειων,, καθώς και για την εισαγωγή πλήρως ηλεκτρονικών διαδικασιώνπρομηθειων. Επιπλέον, εισήγαγε τη διαδικασία αναθεώρησης συμβάσεων και συμμετειχε στον διορισμό του Διαμεσολαβητή της EUMETSAT και του αναπληρωτή του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr