NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Πολλοί έχουν αλλεργίες σε τροφές στο ταξίδι όμως κανείς. Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Πολλοί έχουν αλλεργίες σε τροφές στο ταξίδι όμως κανείς. Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Το ταξίδι κρύβει βαθιά στις ρίζες της έννοιας του μια στέρεη βάση, σαν σκαρί ενός γερού πλοίου ικανού να μας μεταφέρει στις πιο ανέμελες και μεστές μας ημέρες, την έννοια της ξεγνοιασιάς που φωτίζει τις μελλοντικές μας αναμνήσεις από διάφορα μέρη του κόσμου.

Και στα ταξίδια μας παράλληλα είναι που καμιά φορά τα εμπόδια μπορεί να γίνουν μεγάλα, αν δεν προνοήσουμε. Στο παιχνίδι του έμπειρου ταξιδιώτη κερδίζουν εκείνοι που προετοιμάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αποφύγουν τις κακοτοπιές, ειδικά αν μπορούν να τις προβλέψουν.

Οι τροφικές μας αλλεργίες δεν θα πρέπει πιάνουν επιπλέον χώρο στο βάρος των αποσκευών μας, ούτε να ταξιδεύουν μαζί μας σε ένα νέο μέρος και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τις αποτρέψουμε.

Τρόποι για να αποφύγετε τις τροφικές αλλεργίες καθώς ταξιδεύετε

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία βάζουν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών στην καθημερινή τους ατζέντα διευκολύνοντας πλέον τα ταξίδια για άτομα με αλλεργίες ή ευαισθησίες σε τρόφιμα όπως είναι οι συνήθεις ύποπτοι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά, το σιτάρι και το γάλα, μεταξύ άλλων.


travel-allergies.jpg?mtime=20240701211653#asset:488279


Σημαντικό λοιπόν είναι να προστατευτείτε από τις δυσκολίες και να πάρετε το δρόμο ενός ασφαλούς ταξιδιού, με τον πιο εύκολο τρόπο. Πρώτα από όλα μιλήσετε για τον εαυτό ή τα παιδιά σας, ενημερώστε το προσωπικό των αεροπλάνων και των επιχειρήσεων για τυχόν αλλεργίες ή δυσανεξία στη γλουτένη και ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Ετοιμάστε τα δικά σας σνακς

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ετοιμάζετε τα δικά σας σνακ για τα ταξίδια σας. Προσθέστε στις αποσκευές σας τα δοκιμασμένα από εσάς συσκευασμένα gluten free ή άλλα προϊόντα και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ξανά όλες τις ετικέτες των συστατικών τους.

Από τα τσιπς έως τις μπάρες granola αυτή η κίνηση μπορεί να σας βγάλει από την δύσκολη θέση και να σας αποτρέψει από το επιλέξετε εσπευσμένα κάτι που μπορεί να σας βλάψει. Για ταξίδια εντός Ελλάδος, με αυτοκίνητο και πλοίο μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε φρέσκα φρούτα σε επανασφραγιζόμενες σακούλες με επαναχρησιμοποιήσιμες μίνι παγοκύστες.

Θυμηθείτε επίσης πριν τα καταναλώσετε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προτείνει το πλύσιμο των χεριών αλλά και τα απολυμαντικά μαντηλάκια, τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν έως και το 99 τοις εκατό των αλλεργιογόνων από διάφορες επιφάνειες.

travel-allergies11.jpg.png?mtime=20240701211733#asset:488280

Ενημερώστε το ξενοδοχείο σας

Αν και τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια δεν μπορούν να σας εγγυηθούν ότι δεν θα βρεθεί κανένα ίχνος που θα πυροδοτήσει τις αλλεργίες σας, όλο και περισσότερα περιλαμβάνουν πολιτικές προβλέψης για αντίστοιχες καταστάσεις.

Ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως τα Walt Disney Resorts, Hilton, Marriott, Fairmont, Kimpton και Four Seasons είναι μερικές αλυσίδες ξενοδοχείων παγκοσμίως που μεριμνούν για αντίστοιχα θέματα. Πολλά ξενοδοχεία επίσης φροντίζουν να προμηθεύονται αντιαλλεργικά προϊόντα περιποίησης και σνακ.

Προετοιμάστε τα γεύματά σας σε κουζίνα

Οι περισσότερες εφαρμογές κρατήσεων ξενοδοχείων σας καθώς και το Airbnb επιτρέπουν να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε δωμάτια με κουζίνα, ουτως ώστε να έχετε τον έλεγχο της προετοιμασίας των γευμάτων σας.

Σε ορισμένες μάλιστα μπορείτε να εξατομικεύστε το προφίλ σας με λεπτομέρειες σχετικά με τις διατροφικές προτιμήσεις και αλλεργίες όταν κάνετε κράτηση και να επιβεβαιώσετε κατά την άφιξη σας ότι οι διαχειριστές έχουν λάβει υπόψη τους τις πληροφορίες αυτές καθώς και ότι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν και το προσωπικό τους.

food-allergies-13.jpg?mtime=20240701212507#asset:488282


Και μην παραλείψετε να πλένετε τα μαγειρικά σκεύη με ζεστό νερό και σαπούνι πριν από τη χρήση για να μειώσετε τον κίνδυνο. Θυμηθείτε επίσης ότι για τις προμήθειές σας, τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή υγιεινής διατροφής είναι συχνά οι καλύτερες επιλογές για άτομα με τροφική δυσανεξία.

App-ολύτως χρήσιμο

Εκτός των άλλων το Spokin μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό κατάλληλων επιλογών γευμάτων σε 80 χώρες. Με τη βοήθειά του μπορείτε να φιλτράρετε με βάση τον δικό σας διατροφικό σας περιορισμό και να αναζητήσετε κριτικές χρηστών για κάθε κατάλυμα. Επίσης η εφαρμογή FindMeGlutenFree αναζητά επιλογές φιλικές προς την κοιλιοκάκη στα διεθνή αεροδρόμια.


travel-allergies12.jpg?mtime=20240701211811#asset:488281


Φωνάξτε τον σεφ

Αν σκοπεύετε να φάτε έξω, βρείτε το Food Allergy Research & Education που θα σας βοηθήσει να ενημερώσετε σε 10 γλώσσες, ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγει να σας σερβίρει ένα εστιατόριο. Επίσης η εφαρμογή iTranslate μπορεί να μεταφράσει από μια φωτογραφία ενός μενού για να σας βοηθήσει να εκφράσετε τις ανάγκες σας στο προσωπικό του εστιατορίου.

Τέλος όταν υπάρχει αυτή δυνατότητα, επιλέξτε ώρες που δεν είναι αιχμής για να γευματίσετε. Εκείνες τις στιγμές, ο σεφ είναι πιο πιθανό να μπορεί να συνομιλήσει μαζί σας σχετικά με τα ειδικά σας αιτήματα. Επίσης, το προσωπικό της κουζίνας θα μπορέσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει προσεκτικά το γεύμα σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr