NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Συγχωνεύσεις - εξαγορές: Ευκαιρίες ανάπτυξης και καινοτομίας - πρόσβαση σε νέες αγορές

Συγχωνεύσεις - εξαγορές: Ευκαιρίες ανάπτυξης και καινοτομίας - πρόσβαση σε νέες αγορές

Στην αξιοποίηση του ασφαλιστικού κεφαλαίου ως ένα εργαλείο μετριασμού των κινδύνων και αύξησης των αποδόσεων κεφαλαίου αναφέρθηκε ο Managing Director- Chief Commercial Officer ΕΜΕΑ της AON Andrea Foti κατά την διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η τοποθέτηση έγινε πάνω στο θέμα-ερώτημα Dealbreaker ή Dealmaker.

Η διείσδυση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων W&I (Warranties & Indemnities) στις συναλλαγές επιταχύνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, η Aon βοηθάει στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, που εξατομικεύονται και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους οργανισμούς” δήλωσε ο κύριος Andrea Foti.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές (M&A) προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης

Από τη συζήτηση στο συνέδριο προέκυψε ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές (M&A) προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης, αλλά απαιτούν και μια στρατηγική νίκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά ζητήματα τακτικής, όπως οι αποφάσεις που αφορούν στην επιλογή του σωστού στόχου ή στην προτεραιότητα που δίνεται από τα οφέλη της ποιότητας αντί της ταχύτητας. Το πάνελ συμφώνησε ότι στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων η ασφάλιση (W&I, Tax Insurance κτλ.) αποτελεί σημαντικό εργαλείο που συμβάλει στην επιτυχημένη έκβαση της διαδικασίας των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Τεχνολογία και ESG

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο είναι η προσαρμογή σε ανατρεπτικές τεχνολογίες (disruptive technologies), η πρόσβαση στην καινοτομία και τα πλεονεκτήματά της, πώς οι παράγοντες Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) διαμορφώνουν τις νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι κανονισμοί σήμερα και τα νέα κυβερνητικά κίνητρα για συμφωνίες στο υπάρχον πλαίσιο.

Εισροές κεφαλαίων, ενίσχυση καινοτομίας μέσω συνεργειών και πρόσβαση σε νέες αγορές

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας με την εισροή κεφαλαίων, την ενίσχυση της καινοτομίας μέσω συνεργειών και στην πρόσβαση σε νέες αγορές.

Η πρόκληση είναι το «πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεκλειδώσει τη δυναμική που προκύπτει από το σύνολο των συγχωνεύσεων και εξαγορών της και να μπορέσει να αναρριχηθεί περαιτέρω στην κλίμακα ανάπτυξης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr