NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Το ΤΜΕΔΕ στη Γ.Σ του AECM στη Βαρσοβία: Έμφαση σε πράσινη και ψηφιακή οικονομία

Το ΤΜΕΔΕ στη Γ.Σ του AECM στη Βαρσοβία: Έμφαση σε πράσινη και ψηφιακή οικονομία

Η διπλή μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (European Association of Guarantee Institutions – AECM) που έλαβε χώρα από τις 6 έως 8 Ιουνίου 2024. ​

«Παρών», στις σύγχρονες προκλήσεις και μεγάλα ζητούμενα των ημερών μας - για μια ακόμη φορά - το ΤΜΕΔΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από τον Πρόεδρό του, κ. Κωνσταντίνο Μακέδο.

Κρίσιμος ο ρόλος του ψηφιακού μετασχηματισμού και των πράσινων πρακτικών

Κατά την ομιλία του σε ειδικό πάνελ ο κ. Μακέδος ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των πράσινων πρακτικών στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εγγυοδοτικών εργαλείων. Οι θέσεις του έλαβαν θετικά σχόλια και αντιμετωπίστηκαν με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, αφού παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες και καθοδήγηση στα μέλη του AECM.

Κατά τα άλλα, παρουσίασε στο κοινό το ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ, «το digital internal control system», το οποίο εφαρμόζεται στις εταιρείες του ομίλου ΤΜΕΔΕ, καθώς και τις πρωτοβουλίες του Φορέα, στο πλαίσιο της μετάβασης στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Στενή συνεργασία ΤΜΕΔΕ - ΕΑΤ για την στήριξη των επαγγελματιών του τεχνικού κόσμου

Για τα οφέλη και την σημαντικότητα της συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΑΤ και ΤΜΕΔΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων η CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), κα Ισμήνη Παπακυρίλλου η οποία εκλέχθηκε με ομόφωνη απόφαση μέλος του Δ.Σ. του AECM.

Όπως υπογραμμίστηκε, αναμφίβολα η συνεργασία των ΤΜΕΔΕ και ΕΑΤ προσφέρει σημαντική στήριξη σε ελεύθερους επαγγελματίες (σε μηχανικούς, σε μελετητές και κατασκευαστές εργοληπτών δημοσίων έργων), μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ – ΤΜΕΔΕ.

Εγγυήσεις σε πάνω από 5,2 εκατ. ΜμΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του AECM όλα αυτά τα χρόνια (από το 1992 όταν και ιδρύθηκε) έχει αποδειχθεί πολύ σημαντική για τους επαγγελματίες: Αποτελεί έναν ισχυρό και καταξιωμένο φορέα που αποτελείται από 48 μέλη από 31 χώρες και τα μέλη του παρέχουν εγγυήσεις σε περισσότερες από 5,2 εκατομμύρια ΜμΕ στη Γηραιά Ήπειρο.

Η ενεργός συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό φόρουμ εγγυοδοσίας του AECM, αναδεικνύει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να προωθεί την πράσινη και ψηφιακή οικονομία, αλλά και να στηρίζει με αφοσίωση τη διεθνή συνεργασία, στον τομέα των εγγυοδοτικών υπηρεσιών.


makedos_group.jpg?mtime=20240621134750#asset:486997


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr