NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Πώς VentureGarden και Alpha Bank υποστηρίζουν έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πώς VentureGarden και Alpha Bank υποστηρίζουν έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Συμμετέχουσες του Alpha Females For VentureGarden στην Αθήνα και ο Διονύσης Γερασιμίδης CEO Kevin+Marshall

Alpha Females for VentureGarden: Η νέα δράση του VentureGarden που υλοποιείται με την υποστήριξη της Alpha Bank.

Η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας δεν θα πρέπει να είναι απλά ευχολόγια ή ένας κοινός στόχος στο πλαίσιο κάποιου προγράμματος ESG για την ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα.

Πρέπει να αποτελεί μια στρατηγική πρωτοβουλία ουσίας που θα ενισχύει έμπρακτα την θέση της γυναίκας στην επιχειρηματική σκηνή, έχοντας ως αποτέλεσμα εν τέλει τα πραγματικά οφέλη για τις ίδιες και το σύνολο της οικονομίας και κοινωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση VentureGarden και Alpha Bank ένωσαν τις δυνάμεις τους με επιτυχία μέσω της δράσης Alpha Females for VentureGarden, μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών απόφοιτων του VentureGarden.

Πρωταρχικός στόχος της ήταν η ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και γνώσεων των γυναικών αποφοίτων του VentureGarden, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας γυναικών επιχειρηματιών αμοιβαίας υποστήριξης και ενδυνάμωσης.


3_240621_104351.jpg?mtime=20240621104351#asset:486860Αλέξης Κομσέλης Director, AHEAD και από Alpha Bank η Ευφροσύνη Ζανίκα SB Group Sales and Portfolio Manager, ο Σπύρος Βαϊλάς Financing Programmes Specialist και ο Νίκος Κόλλιας Financing Programmes Specialist


Με την υποστήριξη της Alpha Bank, αυτή η πρωτοποριακή δράση πραγματοποιήθηκε στο ACT (American College of Thessaloniki) στη Θεσσαλονίκη και στο Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα.

Ένα reunion με workshops που εμβαθύνουν την γνώση

Οι ιστορίες επιτυχίας που προκύπτουν από το VentureGarden οδήγησαν τις συμμετέχουσες με χαρά στη νέα αυτή δράση, που αποτέλεσε ένα reunion αλλά και μία ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να γνωριστούν ακόμα καλύτερα και να μιλήσουν για την εξέλιξή και τις ανησυχίες που έχουν πλέον ως επιχειρηματίες. Οι συμμετέχουσες έχουν αναφέρει σημαντική βελτίωση στις επιχειρηματικές στρατηγικές και την προσωπική τους ανάπτυξη. Οι πρακτικές συμβουλές και η καθοδήγηση που έλαβαν με τη συμμετοχή τους στο VentureGarden και η μετέπειτα εξελικτική επιχειρηματική τους πορεία, τις έφεραν στη δράση για να πάρουν ακόμα περισσότερα.

Η δράση περιλάμβανε πέντε εντατικά workshops, όπου οι συμμετέχουσες VentureGardeners συμμετείχαν σε ομαδικές συζητήσεις και απέκτησαν ανεκτίμητες γνώσεις και πρακτικές για να τροφοδοτήσουν και να εξελίξουν τις επιχειρήσεις τους και τις ίδιες. Κάθε workshop σχεδιάστηκε για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα συναντήσουν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και να τις εξοπλίσουν με τα κατάλληλα εργαλεία και δεξιότητες για να ξεπεράσουν τα εμπόδια.


Η-συμμετέχουσα-Δήμητρα-Γκιώκα-Αθήναπαραλαμβάνει-τη-βεβαίωση-συμμετοχής-στο-Alpha-Females-For-VentureGarden.jpg?mtime=20240620153525#asset:486725

Η συμμετέχουσα του Alpha Females For VentureGarden στην Αθήνα Δήμητρα Γκιώκα παραλαμβάνει τη βεβαίωση συμμετοχής της


«Εξαιρετική ευκαιρία», λένε οι συμμετέχουσες

Η συμμετέχουσα Βίλυ Αργυρούδη, VentureGardener του 19ου VentureGarden Θεσσαλονίκη και δημιουργός της επιχείρησης« «Ο Γραμματέας σου»σημείωσε, «Μόλις δημιούργησα την επιχείρηση μου και το Alpha Females for VentureGarden αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες οι πληροφορίες που λάβαμε ήταν επίκαιρες και άμεσα εφαρμόσιμες».

Η συμμετέχουσα Νταϊάνα Βουγέση, VentureGardener του 19ου VentureGarden Αθήνα και δημιουργός της επιχείρησης CRUDO δήλωσε σημείωσε «Το Alpha Females for VentureGarden ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τις γυναίκες VentureGardeners να συναντηθούν και να αναπτυχθούν μαζί!».

Καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με επιχειρηματίες, μέντορες και εμπειρογνώμονες του κλάδου της επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας την αίσθηση της «κοινότητας», της υποστήριξης και της συνεργασίας. Αυτό το δίκτυο προσέφερε στις συμμετέχουσες καθοδήγηση και ενθάρρυνση στο προσωπικό επιχειρηματικό ταξίδι τους.

Στόχος ένα υποστηρικτικό δίκτυο, σ' ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς

Στόχος του VentureGarden με το πρόγραμμα Alpha Females for VentureGarden, που υποστηρίζεται από την Alpha Bank, ήταν να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον, όπου οι γυναίκες VentureGardeners θα μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.

Αυτή η πρωτοβουλία δεν είχε μόνο στόχο να ενδυναμώσει μεμονωμένα τις επιχειρηματίες αλλά και να ενισχύσει την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα του VentureGarden, αφού οι συμμετέχουσες μοιράζονται την εμπειρία και τη νέα τους γνώση τόσο με την υπόλοιπη κοινότητα όσο και με το δίκτυό τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του προγράμματος Alpha Females for VentureGarden. Η αφοσίωση και ο ενθουσιασμός των γυναικών VentureGardeners ήταν πραγματική έμπνευση. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο ενίσχυσε τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες αλλά και προώθησε μια ισχυρή κοινότητα υποστήριξης και συνεργασίας. Με την υποστήριξη της Alpha Bank, είδαμε σε αυτή τη νέα μας δράση σημαντική ανάπτυξη και ενδυνάμωση μεταξύ των αποφοίτων μας. Ανυπομονούμε να δούμε τον αντίκτυπο που θα συνεχίσουν να έχουν αυτές οι γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η ομάδα του VentureGarden Αθήνα.

« Αντίστοιχα η ομάδα του VentureGarden Θεσσαλονίκη δήλωσε «Τα workshops του Alpha Females for VentureGarden ήταν μια φανταστική εμπειρία, όχι μόνο για τις συμμετέχουσες, σύμφωνα με τα σχόλια τους από την αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά και για εμάς τους διοργανωτές. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε ξανά με δυναμικές γυναίκες που είχαν παρακολουθήσει το VentureGarden αρκετά χρόνια πριν και να δούμε την εξέλιξη τους. Παράλληλα, συζητήσαμε με πολύ αξιόλογους ομιλητές επίκαιρα θέματα που άπτονται του σύγχρονου επιχειρείν όπως εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, χρηματοδοτικά εργαλεία, και άλλα. Όλα αυτά με την ευγενική υποστήριξη της Alpha Bank!»

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος για την γυναικεία επιχειρηματικότητα:

«Στην Alpha Bank πάντα στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την γυναικεία ενδυνάμωση αλλά και την ενίσχυση των χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων και γνώσεων των γυναικών. Το πρόγραμμα Alpha Females for VentureGarden δίνει τη δυνατότητα σε όσες το επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους στον μέχρι στιγμής ανδροκρατούμενο κόσμο του επιχειρείν, να σπάσουν στερεότυπα και να αναδείξουν τον κρίσιμο και ηγετικό ρόλο τους στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Ευχόμαστε αυτό το πρόγραμμα να γίνει το εφαλτήριο πολλών ακόμα γυναικών να δραστηριοποιηθούν στην επιχειρηματική ζωή της χώρας».

Το VentureGarden παραμένει προσηλωμένο στην ενδυνάμωση των επιχειρηματιών και στις θετικές αλλαγές στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Alpha Females for VentureGarden, το VentureGarden συνεχίζει να υπερασπίζεται την καινοτομία, τη συνεργασία και την ανάπτυξη. Κοιτάζοντας το μέλλον, το VentureGarden σχεδιάζει να αξιοποιήσει την επιτυχία αυτού του προγράμματος διερευνώντας πρόσθετες ευκαιρίες για την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών χτίζοντας ένα συμπεριληπτικό επιχειρηματικό περιβάλλον.


Alpha-Females-for-VG-Thessaloniki.jpg?mtime=20240620153552#asset:486726

Alpha Females for VentureGarden Θεσσαλονίκη


Εν κατακλείδι, το Alpha Females for VentureGarden σημείωσε τεράστια επιτυχία, χάρη στις συνεργατικές προσπάθειες του VentureGarden και της Alpha Bank. Η υποστήριξη της Alpha Bank στο VentureGarden και η συνεργασία μεταξύ τους ενίσχυσε την αποστολή του, να υποστηρίζει και να ενδυναμώνει νέους επιχειρηματίες. Τέλος υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης των γυναικών επιχειρηματιών για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Το VentureGarden είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παθιασμένους ανθρώπους που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση. Δίνει έμφαση στο άτομο πίσω από την ιδέα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική φύση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Οι συμμετέχοντες επωφελούνται από την πρακτική μάθηση μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης και καθοδήγησης και γίνονται μέρος μιας υποστηρικτικής κοινότητας επιχειρηματιών με το ίδιο σκεπτικό. Επίσης καλωσορίζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου, καταγωγής και προέλευσης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου η ανάπτυξη ευδοκιμεί. Μετά την ολοκλήρωση μιας εντατικής εκπαίδευσης ανάπτυξης επιχειρηματικής ιδέας διάρκειας 5 εβδομάδων, οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες λαμβάνουν 3 μήνες καθοδήγησης. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και χάρη στην υποστήριξη του The Hellenic Initiative (THI), διεξάγεται στα ελληνικά και υλοποιείται δια ζώσης από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα και από το ACT American College of Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VentureGarden και για να κάνετε αίτηση για τον επόμενο κύκλο που πρόκειται να τρέξει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Φθινόπωρο του 2024 επισκεφτείτε το venturegarden.gr.


Alpha-Females-for-VentureGarden-Athens_240620_155627.jpg?mtime=20240620155627#asset:486758

Alpha Females for VentureGarden Αθήνα




... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr