NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Από την ιδέα στην ελληνική αγορά - Οι ιστορίες των ομάδων του επιταχυντή CapsuleT

Από την ιδέα στην ελληνική αγορά - Οι ιστορίες των ομάδων του επιταχυντή CapsuleT

​Στον κόσμο του τουρισμού, όπου η καινοτομία και η ευελιξία αποτελούν βασικούς παράγοντες επιτυχίας, οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναζητούν συχνά την υποστήριξη που θα τους επιτρέψει να διακριθούν και να εξελιχθούν.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του CapsuleT έχει αποδειχθεί ως η ιδανική πλατφόρμα για τουριστικές startups, προσφέροντάς τους τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζονται για να επιτύχουν.

Μέσα από τις ιστορίες επιτυχίας των συμμετεχόντων, αναδεικνύεται η δύναμη του προγράμματος να μετατρέπει καινοτόμες ιδέες σε βιώσιμες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο τη δυναμική και τη φιλοδοξία νέων επιχειρηματιών. Πάμε να μάθουμε μερικές από αυτές!

Cellarhoping

Cellarhopping-team.jpg?mtime=20240619105343#asset:486248


«Μπαίνοντας στον CapsuleT γίναμε μέλος μιας «οικογένειας» που απαρτίζεται από ανθρώπους με μεγάλο επαγγελματισμό και πάθος για αυτό που κάνουν, εστιάζοντας αποκλειστικά στον τουρισμό. Αυτή η εστίαση μάς βοήθησε να επιταχύνουμε όλες τις διαδικασίες στην ανάπτυξη του προϊόντος μας, ενός b2b marketplace για υπηρεσίες wine & dining τουρισμού, στην εξάπλωση του δικτύου συνεργατών αλλά και στην ενσωμάτωση νέων suppliers. Η συναναστροφή με ομάδες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες μάς βοήθησε να δώσουμε λύσεις γρήγορα σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως και να μας εμπνεύσει για νέα features στο προϊόν μας.

Με τη συμμετοχή μας στον επιταχυντή, το δίκτυό μας εξαπλώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς καταφέραμε να γνωρίσουμε σημαντικούς φορείς στον χώρο του τουρισμού, αλλά και να συναντήσουμε άλλες ομάδες με αξιόλογα τουριστικά προϊόντα και να αξιοποιήσουμε δυνατότητες συνεργασίας. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το δικό μας προϊόν, την παροχή wine & dining τουριστικών προϊόντων σε επαγγελματίες του τουρισμού, συνάψαμε συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων. Τέλος, καταφέραμε να εδραιωθούμε στον χώρο του οινοτουρισμού ως μια niche πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά και τους suppliers που μας εμπιστεύονταν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα να καλύπτουμε πλέον την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό προορισμών».

EV Loader

099_CapsuleT_2020_Oct.jpg?mtime=20240619105432#asset:486250


«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του CapsuleT μάς επέτρεψε να συζητήσουμε με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα και να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες τους στον τομέα των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τρία χρόνια μετά τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, το EV Loader είχε εγκαταστήσει και διαχειρίζεται φορτιστές σε πάνω από 200 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Η πιο σημαντική επιτυχία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν η συνεργασία μας με το ξενοδοχείο «The Alex» στην Καστέλα του Πειραιά όπου υποστηρίξαμε την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη διαχείριση του φορτιστή, καταλήγοντας, το 2020 να είναι ένας από τους πρώτους δημόσιους φορτιστές στην περιοχή. Αυτή η εγκατάσταση και τα βήματα που ακολουθήσαμε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελούν, μέχρι και σήμερα, τη βάση για τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε ξενοδοχεία.

Το πρόγραμμα του CapsuleT αποτέλεσε την αρχή του δικτύου μας καθώς μας έφερε σε επαφή με μεγάλους ομίλους ξενοδοχείων όπως τα Holiday Inn, Crowne Plaza, Santikos Collection, Radisson Blu, Airotel. Σύντομα, οι επαφές οδήγησαν σε συνεργασίες, οι οποίες με την σειρά τους οδήγησαν σε νέες εγκαταστάσεις φορτιστών καθώς οι επιχειρηματίες που γνωρίσαμε μέσω του CapsuleT μάς σύστησαν σε άλλους επιχειρηματίες».

Kleesto

40A3979.jpg?mtime=20240619105948#asset:486256


«Η Kleesto προσφέρει λύσεις για yacht chartering, operations management και fleet management στον τουριστικό τομέα, και ως τέτοια, το μεγαλύτερο μάθημα που μάθαμε, κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιτάχυνσης, ήταν η σημασία των συνεργασιών για την εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησης. Μέσω των συνεργασιών, μπορέσαμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας, να βρούμε νέες αγορές και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας. Η αλληλεπίδραση με άλλες εταιρείες μάς έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, να καινοτομήσουμε και να προσφέρουμε πιο ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η συμμετοχή μας στον 4ο κύκλο του CapsuleT μάς προσέφερε πολύτιμη πρόσβαση σε ένα εκτενές δίκτυο υποψήφιων πελατών, συμβούλων και άλλων startups. Αυτή η δικτύωση ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη της Kleesto, καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις λύσεις μας σε διεθνείς εκθέσεις και να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες. Μία από τις πιο σημαντικές συνεργασίες που προέκυψαν ήταν με την περιφέρεια της Τοσκάνης, όπου δημιουργήσαμε ένα μικρό τοπικό οικοσύστημα για την τουριστική ανάπτυξη. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο ενίσχυσε την Kleesto αλλά και αναβάθμισε το τουριστικό προϊόν της περιοχής».

Vivestia

Capsule-T_04112021_65.jpg?mtime=20240619110021#asset:486257


«Ως νικητές του 4ου κύκλου του επιταχυντή , η εμπειρία που αποκομίσαμε ήταν σημαντική για την πορεία μας. Ο CaspuleT μας έδωσε ευκαιρίες για δικτύωση σε τοπικό και διεθνές περιβάλλον, δημιουργώντας σταθερούς πελάτες και συνεργάτες. Σαφώς, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε πολλά άτομα του χώρου, όπως mentors, άλλες startups, και ξενοδοχεία, που μας βοήθησαν να εξελιχθούμε ως εταιρεία και, μέχρι και σήμερα, εκτιμούμε αυτές τις επαφές.

Ακόμα, το δίκτυό μας επεκτάθηκε σημαντικά μέσω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα. Οι πρώτοι μεγάλοι μας πελάτες ήταν ξενοδοχεία τα οποία μας επέλεξαν ως συνεργάτες χάρη στη δικτύωση που κάναμε μέσω του προγράμματος. Αυτές οι συνεργασίες αποτέλεσαν την αρχή για την εδραίωση της Vivestia ως καινοτόμου παρόχου VR λύσεων στον τουριστικό κλάδο».

Οι ιστορίες επιτυχίας των τουριστικών startups που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του CapsuleT αποτελούν ζωντανή απόδειξη της δύναμης της καινοτομίας και της συνεργασίας. Αυτές οι επιχειρήσεις, με την υποστήριξη του προγράμματος, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν προκλήσεις, να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να επιτύχουν σημαντικά επιτεύγματα στον τουριστικό τομέα. Η συνεχής εξέλιξή τους υπογραμμίζει τη σημασία της υποστήριξης και της καθοδήγησης σε κάθε βήμα της επιχειρηματικής πορείας. Για κάθε νέα startup, ο CapsuleT προσφέρει όχι μόνο τα μέσα για την επιτυχία αλλά και την έμπνευση να φτάσει ψηλότερα.

Εάν επιθυμείτε να μπείτε κι εσείς στην κοινότητα του CapsuleT, μη χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στον 7ο κύκλο επιτάχυνσης! Η περίοδος αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024.

Μάθετε τα κριτήρια συμμετοχής, τα χρηματικά έπαθλα που μπορείτε να διεκδικήσετε και τη δομή του προγράμματος αναλυτικά εδώ: https://www.capsuletaccelerato...

Κάντε την αίτηση σας εύκολα εδώ: https://www.eventora.com/en/Ev...

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr