NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Επαγγελματικά ψυγεία: Τι να προσέξετε κατά την επιλογή τους

Επαγγελματικά ψυγεία: Τι να προσέξετε κατά την επιλογή τους

Η επιλογή των κατάλληλων επαγγελματικών ψυγείων είναι εξαιρετικά σημαντικό να βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια με σκοπό την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και την ικανοποίηση των πελατών.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι βασικές κατηγορίες επαγγελματικών ψυγείων (σούπερ μάρκετ και άλλων επιχειρήσεων εστίασης) και συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου ανάλογα με το είδος των διαφόρων προϊόντων.

Ας ξεκινήσουμε!

Ψυγεία γαλακτοκομικών & αναψυκτικών (Self Service)

Προβολή: Τα ψυγεία για αναψυκτικά πρέπει να προσφέρουν εξαιρετική ορατότητα των προϊόντων. Προτιμήστε μοντέλα με μεγάλες γυάλινες πόρτες και εσωτερικό φωτισμό LED.

Διάταξη ραφιών: Τα ρυθμιζόμενα ράφια επιτρέπουν την ευέλικτη οργάνωση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας καλύτερη παρουσίαση και εξοικονόμηση χώρου.

Ψύξη: Τα αναψυκτικά χρειάζονται διατήρηση σε χαμηλή θερμοκρασία. Επιλέξτε ψυγεία με βεβιασμένη κυκλοφορία ψύξης για ταχεία επαναφορά θερμοκρασίας μετά από το άνοιγμα της πόρτας.

Ενεργειακή κατανάλωση: Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντική για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησής σας. Επενδύστε σε μοντέλα νέας τεχνολογίας που προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Ψυγεία κρεάτων και αλλαντικών

Έλεγχος θερμοκρασίας: Τα κρέατα και τα αλλαντικά απαιτούν συντήρηση σε ακριβή θερμοκρασία διαφορετικά μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα για κατανάλωση. Επιλέξτε ψυγεία με ψηφιακό έλεγχο θερμοκρασίας και ειδοποίηση σε περίπτωση απόκλισης.

Ασφάλεια και υγιεινή: Τα ψυγεία πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως ανοξείδωτο χάλυβα που καθαρίζονται εύκολα και δεν συγκρατούν οσμές. Ακόμα, πρέπει να διαθέτουν ένα καλό σύστημα αποστράγγισης το οποίο βοηθά στην αποφυγή συγκέντρωσης υγρών και βακτηριακής ανάπτυξης.

Επιλέξτε ψυγεία με υγειονομικές γωνίες και χρήση κόκκινου φωτισμού που αποτρέπει τον αποχρωματισμό του κρέατος και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Προβολή: Για την καλύτερη παρουσίαση των προϊόντων σας, προτιμήστε ψυγεία με επαρκή επιφάνεια έκθεσης.

Ψυγεία φρούτων και λαχανικών

Θερμοκρασία και υγρασία: Επιλέξτε ψυγεία με δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας και της θερμοκρασίας ώστε να εξασφαλίσετε τις συνθήκες που χρειάζονται τα φρούτα και τα λαχανικά για να παραμείνουν φρέσκα.

Αερισμός: Αναζητήστε ψυγεία με σύστημα κυκλοφορίας αέρα καθώς ο κατάλληλος αερισμός αποτρέπει τη μούχλα και διατηρεί τη φρεσκάδα των τροφίμων.

Πρόσβαση: Τα ψυγεία πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα ώστε να μπορούν οι πελάτες να φτάνουν εύκολα τα διάφορα προϊόντα. Προτιμήστε, λοιπόν, μοντέλα με συρόμενες πόρτες ή εύχρηστα συστήματα ανοίγματος.

Φωτισμός: Επιλέξτε ψυγεία με κουρτίνα νυκτός ή με έξυπνα συστήματα φωτισμού. Ο καλός φωτισμός σας βοηθάει να παρουσιάσετε σωστά τα προϊόντα σας στους πελάτες

Προβολή: Για καλύτερη προβολή των φρούτων και λαχανικών, προτιμήστε ψυγεία με κεκλιμένα ράφια και καθρέπτες στα πλάγια για ενίσχυση της impulse αγοράς.

Βούτες κατάψυξης

Χωρητικότητα και διαρρύθμιση: Επιλέξτε βούτες με κατάλληλη χωρητικότητα για τις ανάγκες του καταστήματός σας και τοποθετήστε τις ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου. Πλάτη στον τοίχο ή κάπου κεντρικά πλάτη η μια στην άλλη και με μια βούτα κεφαλής δημιουργώντας γόνδολα είναι οι καλύτερες επιλογές.

Ενεργειακή απόδοση: Στο εμπόριο θα βρείτε βούτες με ή χωρίς inverter. Για μειωμένη κατανάλωση ρεύματος, επιλέξτε μοντέλα με inverter.

Αισθητική και εργονομία: Οι βούτες πρέπει να είναι ελκυστικές και εργονομικά σχεδιασμένες. Επιλέξτε μοντέλα με καλό διαχωρισμό των προϊόντων για καλύτερη ορατότητα αλλά και με εύκολη πρόσβαση.

Θερμοκρασία: Η σταθερή θερμοκρασία είναι κρίσιμη για τη διατήρηση των προϊόντων. Αναζητήστε μοντέλα με αξιόπιστα συστήματα ψύξης και ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας.

Ψυκτικοί Θάλαμοι

Μέγεθος και διάταξη: Οι ψυκτικοί θάλαμοι πρέπει να είναι κατάλληλα διαρρυθμισμένοι για την αποθήκευση των προϊόντων του καταστήματος.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η αποθήκευση προϊόντων με διαφορετικές ανάγκες ψύξης σκεφτείτε την επιλογή θαλάμων με υποθαλάμους που μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετική θερμοκρασία.

Μόνωση: Η καλή μόνωση και το στεγανό κλείσιμο της πόρτας θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε απώλειες ψύξης και - ως αποτέλεσμα - να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας της επιχείρησής σας.

Έλεγχος θερμοκρασίας: Ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας με δυνατότητα παρακολούθησης και ειδοποίησης είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Συντήρηση και καθαρισμός: Είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για τη διευκόλυνσή σας όσο και για την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων σας να επιλέξετε έναν ψυκτικό θάλαμο εύκολο στη συντήρηση και τον καθαρισμό. Επέλεξε ένα μοντέλο με υγειονομικές γωνίες και με ένα καλό σύστημα αποθήκευσης.

Ασφάλεια: Βεβαιωθείτε ότι οι ψυκτικοί θάλαμοι διαθέτουν συστήματα ειδοποίησης για προβλήματα και πληρούν όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές.

Η επιλογή των σωστών επαγγελματικών ψυγείων μπορεί θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας, εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των πελατών και τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που εξετάσαμε, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή που θα συμβάλει στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

Στην Topfrost θα βρείτε μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών ψυγείων από κορυφαίους κατασκευαστές. Οι εκπρόσωποί μας είναι στη διάθεσή σας για να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τα επαγγελματικά ψυγεία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr