NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΕΠΕΕ: Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 15.000 ανέργους νέους

ΣΕΠΕΕ: Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 15.000 ανέργους νέους

Για την έναρξη του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 15.000 άνεργους νέους, 18-29 ετών», που αφορά την απασχόληση 25.000 ανέργων σε όλη τη χώρα ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά (7) μήνες και σύμφωνα με αυτό η υπηρεσία ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία επιδότηση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι συνολικά 25.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως είκοσι εννέα (29) ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της Δ.ΥΠ.Α που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και καθ’ όλη την διάρκεια της προεργασίας. Οι άνεργοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί την ηλικία των 30 ετών κατά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας με την επιχείρηση έστω κι αν κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπερβούν το όριο των 30 ετών. Οι ωφελούμενοι άνεργοι κατά την υπόδειξη τους από την υπηρεσία της ΔΥΠΑ πρέπει να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ).

Δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση στα πλαίσια του προγράμματος ατόμων που κατά τους τελευταίους 60 μήνες πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του παρόχου/επιχείρησης:

α) είχαν απασχοληθεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο ή ασκηθεί/προεργαστεί στην ίδια πάροχο/επιχείρηση,

β) είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την υπαχθείσα επιχείρηση

γ) είχαν απασχοληθεί ή ασκηθεί/προεργαστεί σε επιχείρηση συζύγου ή συγγενή α’ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον εργοδότη

Επίσης δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση στα πλαίσια του προγράμματος ατόμων που:

α) είχαν τοποθετηθεί στα πλαίσια προγράμματος προεργασίας με την ίδια ειδικότητα σε ίδιο ή άλλο πάροχο.

β) θα τοποθετηθούν για προεργασία από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου)

γ) είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α΄ ή β΄ βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον εργοδότη (είτε ατομικό επιχειρηματία είτε με εταίρους Ο.Ε., Ε.Ε., Ι.Κ.Ε. και Ε.Π.Ε.).

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
0-3 ΑΤΟΜΑ 1
4-9 ΑΤΟΜΑ 2
10-19 ΑΤΟΜΑ 3
20-30 5
31-50 8
ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΑΤΟΜΩΝ 20% ΤΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΕΩΣ 20

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Η ανωτέρω προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής της επιχείρησης στη δράση και της υπογραφής του συμφωνητικού. Σε περίπτωση που ο πάροχος κατά την 7μηνη διάρκεια του προγράμματος προβεί σε μείωση του προϋπάρχοντος προσωπικού χωρίς να το αντικαταστήσει εντός ενός (1) μήνα, το πρόγραμμα διακόπτεται.

Το πρόγραμμα θα είναι ενεργό για υποβολή αιτήσεων έως ότου να καλυφθούν οι θέσεις ή έως την εξάντληση του προϋπολογισμού της δράσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr