NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

«Παγωτά Δωδώνη»: Το concept ανάπτυξης… και στο βάθος franchise

«Παγωτά Δωδώνη»: Το concept ανάπτυξης… και στο βάθος franchise

​Gelateria, Γαλακτοπωλείο και Ζαχαραπλαστείο. Αυτό είναι το τρίπτυχο ανάπτυξης για το νέο, εξελιγμένο concept καταστημάτων ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, μιας εταιρείας που μετά από αρκετά χρόνια μεγάλων δυσκολιών, περνά σε μια νέα εποχή υπό την ομπρέλα και ιδιοκτησία της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗΣ.

Στην πρώτη φάση θα πρέπει να αναμένονται σταθερά βήματα στο πλαίσιο «εξυγίανσης» και ανάτασης του brand, που σύμφωνα με μετρήσεις (όπως διατύπωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου) διατηρεί πολύ υψηλή δημοφιλία στον κλάδο του παγωτού.

Αναφορικά με τo δίκτυο, στα υπάρχοντα καταστήματα (αν θέλουν και οι ίδιοι οι franchisee) θα υπάρξει μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, ενώ θα εμπλουτισθούν οι κατάλογοι με νέα προϊόντα (με βάση το φυσικό γάλα).

Σε γενικές γραμμές το προφίλ των καταστημάτων θα είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του υπό τις νέες συνθήκες που επικρατούν.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής της ΒΕΝΕΤΗΣ κ. Μονεμβασιώτης, στην ελληνική αγορά δεν μπορεί να σταθεί μια αλυσίδα με μόνο ένα είδος, ειδικά μόνο gelateria, μιας και η κατανάλωση παγωτού όπως έχει αποδειχθεί δεν διαρκεί όλο τον χρόνο στην Ελλάδα.

Αρχικά, οι υπάρχοντες franchisee θα γνωρίσουν από κοντά τα σχέδια της νέας διοίκησης και το νέο concept που θα απαπτυχθεί. Σε δεύτερη φάση, η διοίκηση θα γνωστοποιήσει τα σχέδια της για το εαν, πόσα και με ποιο τρόπο (franchise) αυξηθούν τα καταστήματα πάντα με την νέα μορφή που παρουσιάστηκε παραπάνω.

Πάντως, μεταξύ άλλων, ο κ. Μονεμβασιώτης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα υψηλά κόστη, την γραφειοκρατεία και τις δυσκολίες που έχει σήμερα κανείς να ανοίξει ένα τέτοιο κατάστημα.

Σημειώνεται πως σήμερα το δίκτυο περιλαμβάνει 39 καταστήματα με δικαιόχρηση και 1 εταιρικό (ιδιόκτητο). Στόχος είναι να γίνουν 2-3 νέα εταιρικά καταστήματα και αργότερα θα ανακοινωθεί το ακριβές πλάνο ανάπτυξης του δικτύου…

Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φυσικό γάλα αλλά και ροφήματα, φυσικούς χυμούς και ιταλικό καφέ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr