NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Συμμετοχή της ΟΕΤ σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: Καινοτομία για την πράσινη ενέργεια και το περιβάλλον

Συμμετοχή της ΟΕΤ σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: Καινοτομία για την πράσινη ενέργεια και το περιβάλλον

Η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ παρουσιάζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό την Πράσινη Φιλική στο περιβάλλον ενέργεια που «απαντά» στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συγκεκριμένα η εταιρεία συμμετείχε σε τρία συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχε στο πλαίσιο των δράσεών της για την προαγωγή της καινοτομίας και της πράσινης ενέργειας. Αναλυτικά:

DRUPA 2024

Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στην ενέργεια, την επάρκεια τροφής, τις καλλιέργειες και τη ζωή στις πόλεις, η καινοτομία που αναπτύσσεται στο χώρο των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς δεν προσφέρει μόνο λύση, αλλά δημιουργεί ένα πεδίο εφαρμογών που βελτιώνουν τη ζωή μας.

Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη εφαρμογών στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων προκλήσεων υψηλής τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΤ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και οι συνεργάτες του συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου στον τομέα της εκτύπωσης και της συσκευασία DRUPA (28 Μαίου- 7 Ιουνίου) 2024 που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια στο Dusseldorf της Γερμανίας .

Στο πλαίσιο των εκτυπωτικών καινοτομιών και της ψηφιοποίησης που παρουσιάστηκαν η OET που συντονίζει το εμβληματικό ευρωπαϊκό project Flex2Energy παρουσίασε τις εφαρμογές της, ενώ ο Πρόεδρος της και συντονιστής του έργου καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δημιουργεί τη βιομηχανία του μέλλοντος της ενέργειας στην Ευρώπη με την μαζική παραγωγή οργανικών φωτοβολταϊκών.

DRUPA-2024-2.jpg?mtime=20240605175339#asset:483667


INDtech Βέλγιο

Η κλιματική κρίση διαμορφώνει νέες προκλήσεις στον ενεργειακό, επισιτιστικό τομέα.

Η ανάγκη για περισσότερη, φιλική στο περιβάλλον ενέργεια, ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων, αλλά και ποιότητα ζωής στις σύγχρονες πόλεις δημιουργεί νέα δεδομένα και στην Ευρώπη.

Σ αυτές τις νέες προκλήσεις «απαντά» το εμβληματικό ευρωπαϊκό project Flex2Energy που συντονίζει η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies. Το πρόγραμμα , οι εφαρμογές, αλλά και η μοναδική γραμμή μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που δημιουργείται στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της Έκθεσης και του Συνεδρίου INDtech στο Βέλγιο(3-5 Ιουνίου). Στη διάρκεια του INDtech παρουσιάστηκαν όλες οι καινοτομίες που αναπτύσσονται και αφορούν την ενίσχυση της βιομηχανικής ανθεκτικότητας και της οικονομικής ασφάλειας της ΕΕ.

intech-2024.jpg?mtime=20240605175355#asset:483668


9o Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου

Την απαίτηση για φθηνή, φιλική στο περιβάλλον ενέργεια που παράγεται απρόσκοπτα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κατοικιών καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που θα παράγονται μαζικά μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Flex2Energy.

Αυτή την εντυπωσιακή τεχνολογία που έχει ελληνική σφραγίδα παρουσίασε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ 17-19 Μάϊου Λάρισα).

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο ο Πρόεδρος της ΟΕΤ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης αναφέρθηκε στο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που δημιουργεί το Flex2Energy project. Στο ευρωπαϊκό π

Τα 3η γενιάς φωτοβολταϊκά ενσωματώνονται στα παράθυρα και στις προσόψεις των κτιρίων (ipvs) παρέχοντας δυνατότητες πράσινης φιλικής στο περιβάλλον ενέργειας. Είναι ευέλικτα, ελαφρά και μπορούν να τοποθετηθούν ή να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των κτιρίων, των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Οι δυνατότητες των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, είναι τεράστιες και γι’ αυτό με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργείται εργοστάσιο μαζικής παραγωγής τους. Στο έργο συμμετέχουν 15 εταιρείες και φορείς από όλη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιρειών όπως η Β Κυριακίδης ΑΒΕΕ , η ALOUMIL, η Depia Automations ο Σύνδεσμος HOPE-A και η εταιρεία OET που συντονίζει το πρόγραμμα. Το project Flex2Energy δημιουργεί μεταξύ άλλων εφαρμογές ipvs σε τζάμια και εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων και αυτοκινήτων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα στην παγκόσμια αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr