NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Υφυπ. Τουρισμού ​Κύπρου για FTI: Σε επικοινωνία με τους ξενοδόχους για τη διαχείριση της κατάστασης​

Υφυπ. Τουρισμού ​Κύπρου για FTI: Σε επικοινωνία με τους ξενοδόχους για τη διαχείριση της κατάστασης​

Είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και τις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, παρακολουθεί και αξιολογεί την κατάσταση που προκύπτει στην τουριστική βιομηχανία της χώρας από την πτώχευση του Γερμανού Οργανωτή Ταξιδίων «FTI» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου​.

Πρόκειται, προσθέτει, για μεγάλο και ιστορικό τουριστικό όμιλο, που χθες κατέθεσε στις γερμανικές Αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνεπεία των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία φαίνεται πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Κύπρο 906 επισκέπτες, πελάτες των εταιρειών του Ομίλου «FTI», κυρίως από Γερμανία και Αυστρία. Η διαμονή όλων των επηρεαζόμενων επισκεπτών συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ κανένα πρόβλημα δεν προκύπτει όσον αφορά στον επαναπατρισμό τους, μετά τη λήξη των διακοπών τους.

Το υφυπουργείο καλεί τους επηρεαζόμενους πελάτες του Οργανωτή Ταξιδίων «FTI», όπως συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις τόσο του ίδιου του Ομίλου «FTI», όσο και των κρατικών υπηρεσιών τους, όσον αφορά στις διαδικασίες αποζημίωσης από διαθέσιμα Ταμεία Αφερεγγυότητας, στις χώρες διαμονής τους και για επαναπρογραμματισμό των κρατήσεών τους.

Παρά το γεγονός ότι η πτώχευση του συγκεκριμένου Οργανωτή Ταξιδίων αποτελεί μα αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας, καθώς αυτό αποτελεί συνέχεια άλλων αρνητικών διεθνών εξελίξεων, το μέγεθος της επίπτωσης δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω της έκτασης της παρουσίας του στην κυπριακή τουριστική αγορά σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οργανωτή Ταξιδίων.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να αξιολογεί την κατάσταση και θα προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για ελαχιστοποίηση των οποιωνδήποτε επιπτώσεων.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κώστας Κουμής δήλωσε σχετικά:

Ενημερωθήκαμε ότι ο μεγάλος και ιστορικός τουριστικός όμιλος FTI κατέθεσε στις γερμανικές αρχές αίτηση αφερεγγυότητας, συνέπεια των οικονομικών απωλειών που κατέγραφε τα τελευταία χρόνια.

Τα οικονομικά προβλήματα του συγκεκριμένου ομίλου ήταν γνωστά στην τουριστική κοινότητα, αν και τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν ελπίδες για εξομάλυνση των προβλημάτων, συνέπεια της πιθανής εισόδου μίας γνωστής αμερικανικής κοινοπραξίας επενδυτών στον όμιλο. Ωστόσο, για μία σειρά από λόγους, αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

Πρόκειται οπωσδήποτε για μία αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς έρχεται σε μία περίοδο που επιχειρούσαμε ενδυνάμωση της γερμανικής αγοράς και επιπρόσθετα, επειδή κάθε απώλεια πλέον μετρά, λόγω και των πιέσεων που δέχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία ευρύτερα.

Eίναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο όγκος των απωλειών σε επίπεδο συνολικών αφίξεων για τον τουρισμό της χώρας μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είναι όμως σίγουρα σοβαρή απώλεια για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είχαν συνεργασία με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους συνδέσμους ξενοδόχων, και από κοινού προβαίνουμε σε ακριβή εκτίμηση και διαχείριση της κατάστασης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr