NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Με τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας κυπριακής εταιρείας εξασκεί το μυαλό του ο Τριμπό Κουρτουά

Με τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας κυπριακής εταιρείας εξασκεί το μυαλό του ο Τριμπό Κουρτουά

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Champions League για 15η φορά στην ιστορία της, έχοντας κάτω από τα δοκάρια της τον Τριμπό Κουρτουά, ο οποίος επανήλθε πρόσφατα στην ενεργό δράση μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού στο αριστερό γόνατο.

Η διαδικασία της αποκατάσταση από την ρήξη χιαστού αλλά και μηνίσκου, ήταν δύσκολη αφού, όπως ανέφερε ο ίδιος, χρειάστηκε 6 βδομάδες μετά την εγχείρηση για να μπορέσει απλά να περπατήσει. Ο Κουρτουά όμως επέστρεψε και φαίνεται να βρίσκεται ήδη στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από την εγχείρηση. Κι αυτό, φαίνεται να οφείλεται εν μέρει, σε μια κυπριακή εταιρεία τεχνολογίας, την MentisVR.

H MentisVR, μια start-up η οποία ιδρύθηκε από Γνωστικούς Ψυχολόγους και Νευροεπιστήμονες, σε συνεργασία με τον πρώην τερματοφύλακα Ούρκο Πάρντο (γνωστό μας από την παρουσία του στον Ολυμπιακό Πειραιώς το 2009), έχει δημιουργήσει μια σειρά εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας, οι οποίες βοηθούν στην βελτίωση των νοητικών λειτουργιών της Προσοχής και της Αντίληψης σε αθλητές, και κατ’ επέκταση στην επίσπευση των λειτουργιών λήψης απόφασης. Οι εφαρμογές της MentisVR χρησιμοποιούνται ήδη από αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων της Μακκάμπι Χάιφα και της Χετάφε.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα El Pais με άρθρο που δημοσίευσε στις 30 Μαίου, μόλις μια μέρα πριν από τον μεγάλο τελικό του Champions League, ο Τριμπό Κουρτουά βασίστηκε στις εφαρμογές της κυπριακής εταιρείας για την εξάσκηση των νοητικών του λειτουργιών κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του. Το δισέλιδο άρθρο με τίτλο «Εικονική Πραγματικότητα και ο καλύτερος Κουρτουά»., αναφέρει ότι ο πολύπειρος τερματοφύλακας είναι γρηγορότερος και δυνατότερος απ’ ότι ήταν πριν από τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο στις 10 Αυγούστου του περασμένου χρόνου και πως μέρος της βελτίωσης της ταχύτητας του προέρχεται από την προπόνηση που έκανε καθιστός, με τη χρήση γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας. ‘Όπως αποκαλύπτει το άρθρο της El Pais, αλλά και άλλα αθλητικά site της Ισπανίας που έτρεξαν την είδηση, η τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας που χρησιμοποιεί ο Κουρτουά είναι αυτής της κυπριακή εταιρίας MentisVR. Αναφορά στο άρθρο της El Pais γίνεται επίσης σε άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της MentisVR για την βελτίωση της διαδικασίας λήψης απόφασης. Αναφέρεται ενδεικτικά ο τερματοφύλακας Μπάλατς Μέγερι της ουγγρικής Debreceni VSC, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Την εμπλοκή της MentisVR στην προπόνηση του Τριμπό Κουρτουά επιβεβαιώνει επίσης το τρέιλερ του ντοκυμαντέρ «Κουρτουά: Η επιστροφή του νούμερο 1» το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην πλατφόρμα Amazon Prime . Στο τρέιλερ εμφανίζεται για λίγο ο Κουρτουά να προπονείται με γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας τα οποία φέρουν το λογότυπο της κυπριακής εταιρείας.

Πάντως, μια ενδιαφέρουσα είδηση η οποία αναφέρεται στα κυπριακά αθλητικά πόρταλ, και την οποία έχει επιβεβαιώσει η σελίδα μας, είναι πως η MentisVR ετοιμάζεται να μπει στην ελληνική αγορά αφού έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με μεγάλη ομάδα της Super League.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr