NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

Όμιλος Fourlis: Επέκταση μέσω franchise για τα καταστήματα Intersport

Όμιλος Fourlis: Επέκταση μέσω franchise για τα καταστήματα Intersport

​Νέες προοπτικές αναμένεται να δημιουργήσει σε εμπόρους διαφόρων περιοχών της χώρας η απόφαση του Ομίλου Fourlis να επεκταθεί μέσω franchise.

Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που εξετάζει η διοίκηση της εταιρείας και ο κ. Βασίλης Φουρλής για την περίπτωση της επιτυχημένης αλυσίδας Intersport.

Το τοπίο έχει μεταβληθεί καθώς Nike και Adidas - δυο παγκόσμια brands - άλλαξαν στρατηγική: Μετά την απόφαση να διακόψουν τις μεμονωμένες συνεργασίες με λιανέμπορους, τα εν λόγω brands δίνουν έμφαση αποκλειστικά στις συνεργασίες με μεγάλους αντιπροσώπους όπως τα Intersport.

Σε αυτό το πλαίσιο το σκεπτικό της διοίκησης Φουρλή είναι η επέκταση σε διάφορες περιοχές (επαρχία, νησιά με τουρισμό) μέσω franchise: Με μικρότερα καταστήματα μιας εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν οι μεγάλες υποδομές αλλά υπάρχει το ενδιαφέρον για τις παραπάνω μάρκες. Την ίδια ώρα η Intersport κομίζει όνομα, εμπειρία και τεχνογνωσία.

Άλλωστε, με δεδομένη τη σχέση που έχει ως αντιπρόσωπος ο Όμιλος Fourlis με τις μεγάλες αθλητικές φίρμες μπορεί να λειτουργήσει ως χονδρέμπορος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις...

«Υπάρχει η σκέψη σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας να δημιουργήσουμε ή πιο σωστά να πειραματιστούμε με ένα σύστημα franchise, όπως έκανε ο Κωτσόβολος. Πρόκειται για περιοχές που δεν είναι εύκολη η δημιουργία καταστήματος δικτύου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φουρλής σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ανανεωθεί όλα τα καταστήματα της Intersport σε Ελλάδα και Κύπρο, πλην του πλάνου επέκτασης σε διάφορες περιοχές της χώρας που αναφέρθηκε.

Από τα μέσα της περασμένης χρονιάς δόθηκε έμφαση στην επέκταση στα Βαλκάνια, σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Εντός του έτους έχουν ανοίξει 4 νέα καταστήματα, δύο στη Ρουμανία και δύο στην Ελλάδα (Μυτιλήνη και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) και ένα ακόμα θα ανοίξει τον Αύγουστο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr