NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Νέο πρόγραμμα υποστήριξης για startups στο χώρο της τεχνολογίας υγείας από το Envolve Entrepreneurship

Νέο πρόγραμμα υποστήριξης για startups στο χώρο της τεχνολογίας υγείας από το Envolve Entrepreneurship
28_05_2024 | 12:21 28_05_2024 | 12:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Υγεία

Το medagoraXL είναι ο νέος επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων, με τη συγχρηματοδότηση του EIT Health. Το πρόγραμμα θα προσφέρει επιχειρηματική επιτάχυνση και εκπαίδευση για ερευνητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς.

To Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org) ανακοινώνει το medagoraXL (https://medagoraxl.com), ένα νέο πρόγραμμα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο της τεχνολογίας υγείας. To medagoraXL θα προσφέρει υπηρεσίες επιχειρηματικής επιτάχυνσης σε υπό σύσταση και νεοσύστατες startups που προσφέρουν λύσεις στο χώρο της υγείας, όπως ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, νέες τεχνολογίες, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, κ.λπ. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα προσφέρει επιχειρηματική εκπαίδευση σε ερευνητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς που ενδιαφέρονται για την εμπορική εκμετάλλευση της έρευνάς τους (spin off), το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος, τη σύσταση, λειτουργία και ανάπτυξη μιας νεοφυούς εταιρείας, αλλά και καθοδήγηση και διασύνδεση με την αγορά διεθνώς. Το medagoraXL υλοποιείται από το Envolve Entrepreneurship και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του EIT Health.

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως 15 Ιουνίου 2024, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://bit.ly/applymedagoraXL.

Το medagoraXL έχει ως στόχο να συνδέσει τον ακαδημαϊκό χώρο και τις τεχνολογίες υγείας με το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, την υγειονομική περίθαλψη και την ευρύτερη αγορά ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών. Όραμα του οργανισμού, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, είναι η προώθηση της καινοτομίας και η παροχή λύσεων που ενδυναμώνουν τον κλάδο της υγείας και προσφέρουν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η παροχή νέων εργαλείων για την πρόληψη ασθενειών και παρακολούθηση ασθενών, αλλά και η ευρύτερη συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας τεχνολογιών υγείας. Η επιχειρηματική εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2024, ενώ το δίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: “Η υγεία και γενικότερα οι βιοεπιστήμες, αποτελούν τον επικρατέστερο κλάδο στο εθνικό μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, Elevate Greece, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου προγράμματος υποστήριξης των νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στο χώρο της τεχνολογίας υγείας. Το medagoraXL είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με δεκάδες επιχειρηματίες του κλάδου, αλλά και με μία από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, το EIT Health. Όραμά μας είναι να κάνουμε τις υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες σε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στο επίκεντρο του εγχειρήματός μας, αλλά και να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας της χώρας μας.”

Το Envolve Entrepreneurship, μέσω του ετησίου προγράμματος βράβευσης, αλλά και του προγράμματος επιτάχυνσης EnvolveXL, έχει υποστηρίξει δεκάδες startups στο χώρο της τεχνολογίας υγείας και του φαρμάκου, όπως η RTsafe, η PD Neurotechnology, το Collaborate Health Cloud, Rodi Pharmaceuticals, κ.ά. Το 2023, ο οργανισμός συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, το EIT Health Drive, ώστε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια εξειδικευμένη πρωτοβουλία για startups στον κλάδο της υγείας, θέτοντας στο επίκεντρο τον ακαδημαϊκό τομέα και την προώθηση της επιχειρηματικής σκέψης. Με τη συγχρηματοδότηση του EIT Health και την υποστήριξη άλλων οργανισμών του οικοσυστήματος, το medagoraXL έχει ως στόχο να αποτελέσει αφετηρία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις αυτού του κλάδου.

Το Envolve Entrepreneurship αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους οργανισμούς στήριξης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιδρύθηκε το 2012, και έχει προσφέρει, μέσω του κεντρικού του προγράμματος, περισσότερα από 6.000.000€ σε 37 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 20 διαφορετικούς κλάδους, συμβάλλοντας στη δημιουργία περισσότερων από 2.000 θέσεων εργασίας, ενώ η αποτίμηση τους, σήμερα, ξεπερνά τα 1,2 δις Ευρώ. Υποστηρίζοντας δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες ανά τον κόσμο, το Envolve εξελίσσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους και πυροδοτεί την καινοτομία μέσα από τρεις πυλώνες: Υποστήριξη Επιχειρηματιών (Founders Support), Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων (Upskilling) και Επιχειρηματική Καινοτομία (Business Innovation) με την υλοποίηση δεκάδων προγραμμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr