NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Cyano Cloud: Καταλύτης κερδοφορίας και ανάπτυξης για την ελληνική επιχείρηση

Cyano Cloud: Καταλύτης κερδοφορίας και ανάπτυξης για την ελληνική επιχείρηση

Στο πάντα ρευστό και έντονο σημερινό πεδίο επιχειρηματικότητας, το να μένει μια επιχείρηση ευέλικτη και μπροστά από τον ανταγωνισμό δεν είναι πλέον κάποιος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, αλλά αναγκαιότητα. Κάθε ομάδα και στέλεχος διοίκησης αντιλαμβάνεται πλήρως τις αυξανόμενες δυσκολίες που έχει η αγορά, την συνεχή ανάγκη για καινοτομία, και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία.

Και η κερδοφορία εξαρτάται απόλυτα όχι μόνο από την αποτελεσματική διοίκηση μιας εταιρίας αλλά και από την βελτιστοποίηση των επιμέρους τομέων της. Κάθε τμήμα μιας επιχείρησης διαδραματίζει τον δικό του ζωτικό ρόλο, με τη δική του ξεχωριστή συμβολή στο σύνολο. Ωστόσο, κανένα τμήμα δεν συμβάλλει περισσότερο στην συνολική ανάπτυξη από εκείνο του τομέα Τεχνολογίας Πληροφοριών (ΤΠ ή ΙΤ).

Η τεχνολογία σαν στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης

Η επένδυση σε υποδομές και πόρους τεχνολογίας δεν αποτελεί απλώς ένα κέντρο κόστους αλλά έναν στρατηγικό παράγοντα ανάπτυξης και κερδοφορίας για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Από τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την ενίσχυση της παραγωγικότητας έως την προώθηση της καινοτομίας, την κανονιστική συμμόρφωση και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, το τμήμα ΙΤ αποτελεί την ραχοκοκαλιά των σύγχρονων επιχειρηματικών λειτουργιών.

Με το σωστό σχεδιασμό, επενδύσεις και την αποτελεσματική αξιοποίηση της τεχνολογίας, οι εταιρείες μπορούν να αυξήσουν την απόδοση, να μειώσουν το κόστος και να ξεκλειδώσουν νέες πηγές εσόδων. Είτε πρόκειται για την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων για την αυτοματοποίηση διαδικασιών, την αξιοποίηση της ανάλυσης δεδομένων για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, είτε για την υιοθέτηση τεχνολογιών cloud για την κλιμάκωση των λειτουργιών τους, οι στρατηγικές επενδύσεις στην πληροφορική δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παραμείνουν μπροστά από τις εξελίξεις και να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες ευκαιρίες στη σημερινή ψηφιακή οικονομία.


Dataways-Cyano-Cloud-Article-Photo-2.jpg?mtime=20240527191230#asset:481444


Το Cloud ως κέντρο επιχειρηματικού κέρδους

Εμβαθύνοντας στη σφαίρα των τεχνολογικών επενδύσεων, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του κέντρου δεδομένων (datacenter) μιας επιχείρησης, που παραδοσιακά αποτελεί το πιο νευραλγικό κέντρο των λειτουργιών της, στεγάζοντας μέσα τις κρίσιμες υποδομές της. Με τις ανάγκες και τα κόστη όμως συνεχώς να μεγαλώνουν και με τις απανταχού ομάδες ΙΤ να δυσκολεύονται να το διαχειριστούν εσωτερικά, ολοένα και περισσότερες εταιρίες στρέφονται πλέον στην μετάβαση των λειτουργιών τους στο cloud.

Το cloud χρησιμεύει ως ένα κομβικό κέντρο κέρδους και ανάπτυξης λόγω της εγγενούς της ικανότητας του να επαναπροσδιορίζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αξιοποιώντας το cloud, οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακατευθύνουν τις δαπάνες τους προς στρατηγικές πρωτοβουλίες οι οποίες με τη σειρά τους επιταχύνουν την καινοτομία και οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Η μετάβαση σε λύσεις που βασίζονται στο cloud προσφέρει απαράμιλλη επεκτασιμότητα, ευελιξία και απόδοση επένδυσης, παρέχοντας στις εταιρείες δυνατότητα ταχείας προσαρμογής στις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς.


Dataways-Cyano-Cloud-Article-Photo-3.jpg?mtime=20240527191546#asset:481445


Η πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς

Στο δυναμικό τοπίο της ελληνικής αγοράς, οι επιχειρήσεις κατακλύζονται από μια πληθώρα επιλογών cloud από όλους τους μεγάλους hyperscalers (Microsoft Azure, Amazon Web Services – AWS, Google Cloud). Παρόλο όμως την ύπαρξη των λύσεων αυτών, ένα κρίσιμο κενό εξακολουθεί να υφίσταται - η απουσία λύσεων ειδικά προσαρμοσμένων στις μοναδικές ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Οι παγκόσμιοι πάροχοι cloud απευθύνονται σε μεγάλες, ομοιογενείς αγορές όπως οι ΗΠΑ, συχνά παραβλέποντας τις ιδιαιτερότητες, τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τα ρυθμιστικά πλαίσια και τις ειδικές απαιτήσεις που καθορίζουν τις επιμέρους τοπικές αγορές όπως η Ελληνική.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η Ελλάδα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις κατά την υιοθέτηση λύσεων hyperscalers. Προκλήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ακριβές τιμολογιακές πολιτικές: Δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές με το υψηλότερο δυναμικό εσόδων, τα μοντέλα τιμολόγησης και η δόμηση των τιμολογιακών πολιτικών των υπηρεσιών των global hyperscalers, ενδέχεται να μην ευθυγραμμίζονται με την οικονομική πραγματικότητα μικρότερων αγορών όπως η Ελλάδα. Αυτό ως επακόλουθο φέρνει προκλήσεις στην αποτελεσματική διαχείριση του κόστους για μια επιχείρηση, που μπορεί να βρεθεί να πληρώνει υπερβολικά ακριβά για υπηρεσίες που δεν αξιοποιούνται πλήρως.

Δυσκολία στην κανονιστική συμμόρφωση: Πολλές φορές το σύνθετο πεδίο των κανονισμών αναλόγως την γεωγραφική περιοχή, ήπειρο κ.ο.κ. φέρει δυσκολία στην ταυτόχρονη συμμόρφωση με αυτούς σε τοπικό επίπεδο (ISO, κτλ.). Επιπλέον datacenters που βρίσκονται εκτός Ελληνική επικράτειας μπορεί να φέρουν περιπλοκότητα, δυσχέρεια και αυξημένα κόστη σε πιθανές αλλαγές κανονισμών, αλλά και σε περίπτωση κάποιας νομικής αμφισβήτησης δημιουργώντας κινδύνους για τις επιχειρήσεις.

Δυσκολία υποστήριξης και αμεσότητας στην επικοινωνία: Ο μεγάλος όγκος και η διασπορά των πελατών που χαρακτηρίζει τους hyperscalers, επιφέρει την έλλειψη αμεσότητας στην επικοινωνία και την διάδραση μαζί τους. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους απόκρισης και έλλειψη προσαρμοσμένης υποστήριξης για τις επιμέρους τοπικές επιχειρήσεις. Γεγονός που επιφέρει όχι μόνο επιχειρησιακή δυσχέρεια αλλά και αυξημένα κόστη.


Dataways-Cyano-Cloud-Article-Photo-4-NEW_240528_132232.jpg?mtime=20240528132232#asset:481546


Το Cyano Cloud – Η απάντηση για την Ελληνική επιχείρηση

Σε αντίθεση με τις one-size-fits-all λύσεις που προσφέρονται από παγκόσμιους cloud providers, το Cyano Cloud έχει σχεδιαστεί με βαθιά κατανόηση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Από την δυναμικότητα των υπηρεσιών, την εγγυημένα υψηλή απόδοση, τις απαιτήσεις συμμόρφωσης έως την άμεση και πάντα προσωποποιημένη υποστήριξη, το Cyano Cloud είναι λεπτομερώς δομημένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το Cyano Cloud είναι το οικοσύστημα cloud υπηρεσιών που ανέπτυξε το τμήμα έρευνας και καινοτομίας της Dataways, πρωτοπόρο στις υπηρεσίες cloud στον Ελληνικό χώρο εδώ και 15 χρόνια. Το περιβάλλον υποδομής (Infrastructure) - αποτελούμενο από τους υπολογιστικούς πόρους (compute), το σύστημα αποθήκευσης (storage) και το δίκτυο (network) - του Cyano Cloud είναι όχι μόνο εφάμιλλο σε ποιότητα και απόδοση με τους hyperscalers αλλά και πλήρως προσαρμοσμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς, συνδυάζοντας με τον βέλτιστο τρόπο την οικονομία με την ποιότητα.

Επενδύοντας συνεχώς στην εξέλιξη του cloud της, η Dataways υλοποίησε πρόσφατα στρατηγική αναβάθμιση ευρείας κλίμακας του Cyano Cloud, με εμπεριστατωμένες επιλογές στην περιβαλλοντική και φυσική ασφάλεια, την ασφάλεια των δεδομένων, την γραμμική επεκτασιμότητα, και την πολύ μεγάλη απόδοση.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του νέου Cyano Cloud, απαύγασμα της εμπειρίας και τεχνογνωσίας 25 σχεδόν ετών της Dataways σε υποδομές IT, αποτελεί πρωτιά σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, θέτοντας νέα δεδομένα για την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την ταχύτητα και απόδοση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αυτό όμως που πραγματικά ξεχωρίζει το Cyano Cloud είναι η απαράμιλλη αξία που προσδίδει στις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

Προσαρμοσμένο στα μέτρα της ελληνικής αγοράς: Με βαθιά κατανόηση των τοπικών και ευρωπαϊκών κανονισμών και αναγκών, το Cyano Cloud, απόλυτα συμμορφωμένο με όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές διατάξεις, αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο που μπορεί να εναρμονιστεί πλήρως με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες.

Διάφανη και προσιτή τιμολογιακή πολιτική: Με άκρως ανταγωνιστικό και αποδοτικό μοντέλο τιμολόγησης υπηρεσιών, το Cyano Cloud παρέχει εξαιρετική απόδοση επένδυσης, επιτρέποντας σε κάθε επιχείρηση την αποτελεσματική διαχείριση στα κόστη της και τη βελτιστοποίηση των προϋπολογισμών του ΙΤ της.

Προσωποποιημένη υποστήριξη και εξυπηρέτηση: Βελτιστοποιώντας την κάθε επικοινωνία με τον τελικό πελάτη, μέσω της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και της υψηλής εξειδίκευσης της ομάδας του Cyano Cloud, διασφαλίζεται ότι η κάθε εταιρία έχει την προσοχή και την υποστήριξη που της αξίζει. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται τόσο η αδιάκοπη επιχειρησιακή της συνέχεια όσο και η δυνατότητα της να προσηλωθεί στους επιχειρηματικούς της στόχους.

Απαράμιλλη ευελιξία και δυναμική: Σε αντίθεση με τους hyperscalers το Cyano Cloud παρέχει απόλυτα δυναμικές λύσεις που ευθυγραμμίζονται ακριβώς στις μοναδικές τεχνολογικές και οικονομικές ανάγκες και στόχους των επιχειρήσεων. Αυτό τους επιτρέπει εκτός από οικονομία κλίμακος, να προσαρμόζονται και γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να κλιμακώνουν τις λειτουργίες ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, χωρίς να περιορίζονται από one-size-fits-all λύσεις.

Το Cyano Cloud αποτελεί ένα πολυβραβευμένο, state-of-the-art περιβάλλον cloud υπηρεσιών, έτοιμο να ανταπεξέλθει σε κάθε απαίτηση μιας σύγχρονης επιχείρησης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της Dataways να προσφέρει στον τελικό πελάτη, ποιοτικές υπηρεσίες cloud, θέλοντας να είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο σημαντικούς εναλλακτικούς παρόχους υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα.

Καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ένα πράγμα γίνεται απολύτως σαφές: ο σωστός τεχνολογικός συνεργάτης μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Και το Cyano Cloud αναδεικνύεται ως στρατηγικός σύμμαχος επιτυχίας και αναπτυξιακής πορείας προσφέροντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να περιηγηθούν στην περίπλοκη ψηφιακή εποχή με αυτοπεποίθηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr