O ΣΕΠΕ οργανώνει Εθνικό Τουρνουά για scaleups τεχνολογίας, με στόχο τη διάκρισή τους στο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA
Δυναμική στήριξη από τον ΣΕΠΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας: Οργανώνει Eθνικό Tουρνουά, με τις νικήτριες εταιρείες τεχνολογίας scaleups να διεκδικούν τη διάκρισή τους στο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA
Έως 14 Ιουνίου οι αιτήσεις συμμετοχής
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως μέλος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA), διοργανώνει, με την υποστήριξη της EY Ελλάδος, το εθνικό τουρνουά για την επιλογή των επικρατέστερων εταιρειών scaleups, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA.
Το ταξίδι ξεκινά με την επιλογή των νικητών σε εθνικό επίπεδο. Ήδη οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Εθνικό Τουρνουά έχουν ανοίξει με καταληκτική ημερομηνία τις 14 Ιουνίου. Οι εθνικοί νικητές θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό Scaleups που θα φιλοξενηθεί στο 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WCIT) τον Οκτώβριο του 2024 στο Ερεβάν της Αρμενίας.
Η σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ εδράζεται στο γεγονός ότι το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA στοχεύει στην προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ επενδυτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, ηγετών της βιομηχανίας και των πιο ελπιδοφόρων επιχειρήσεων από τις οικονομίες χωρών μελών του WITSA. Αυτή η συνεργασία θα προωθήσει επενδύσεις, θα δημιουργήσει μαζικές επιχειρηματικές συναλλαγές, θα αναπτύξει ταλέντα, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και ενδεχομένως να αναδείξει τον επόμενο παγκόσμιας εμβέλειας “μονόκερο” (unicorn).
Αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ, η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου, τόνισε: «Ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΕΠΕ είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ψηφιακής τεχνολογίας. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις εταιρείες scaleups να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους και να επωφεληθούν από την παγκόσμια προβολή αλλά και από τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και πρόσβασης σε σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. H χώρα μας μπορεί να είναι μικρή, αλλά διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό με πλούσια διεθνή εμπειρία καθώς και παγκοσμίως αναγνωρισμένες καινοτόμες επιχειρήσεις, κάτι που μας γεννά αισιοδοξία και μας γεμίζει με ελπίδες για το μέλλον. Αξίζει να σημειώσουμε πως ήδη στα παγκόσμια βραβεία WITSA Global ICT Excellence Awards, οι ελληνικές εταιρίες και οργανισμοί του δημοσίου πρωταγωνιστούν με 38 βραβεία, πολύ περισσότερα από πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες θεωρούνται ψηφιακές υπερδυνάμεις».
"Στο WITSA, πιστεύουμε στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα", δήλωσε ο Δρ. Sean Seah, Πρόεδρος του WITSA. "Το Παγκόσμιο Τουρνουά WITSA λειτουργεί ως καταλύτης για την καινοτομία, τις επενδύσεις και τη συνεργασία. Είναι μια γιορτή των καλύτερων και πιο λαμπρών επιχειρήσεων τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, με προοπτική να ανακαλύψει την επόμενη επιτυχία του επιχειρηματικού κόσμου", συμπλήρωσε.
Ενδεικτική της πρόκλησης στο κομμάτι της εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι και η δήλωση του Δρ. Dan E. Khoo, Διευθύνοντα Σύμβουλου του WITSA, ο οποίος υπογράμμισε: "Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA προσφέρει στις επιχειρήσεις-scaleups μια σειρά οφελών, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της παγκόσμιας αναγνώρισης, της προβολής της ηγετικής ιδεολογίας και της πρόσβασης σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών".
Από την πλευρά του ο κύριος Ηλίας Βυζάς, Εταίρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, ανέφερε ότι: «Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει αναδείξει εξαιρετικές περιπτώσεις δυναμικών start ups και scaleups ψηφιακής τεχνολογίας, τις οποίες οφείλουμε να υποστηρίξουμε στο ταξίδι της μεγέθυνσής τους και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ελληνικές scaleups να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα διεθνές περιβάλλον, να προσελκύσουν πόρους για τη μεγέθυνση και ανάπτυξή τους και να δημιουργήσουν συνέργειες με άλλα μέλη του παγκόσμιου οικοσυστήματος καινοτομίας».
Το Παγκόσμιο Τουρνουά Scaleups του WITSA προσφέρει τη δυνατότητα για:
- Σύνδεση των Παγκόσμιων Ηγετών της Τεχνολογίας: Επιτρέποντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ πρωτοπόρων της τεχνολογίας, επενδυτών, επιχειρηματικών επιταχυντών και επιχειρηματιών, με τις κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας, σε έξι ηπείρους.
- Παγκόσμια Προβολή: Παρέχοντας μια πλατφόρμα στις συμμετέχουσες scaleups για να αποκτήσουν προβολή και πρόσβαση σε διεθνείς αγορές.
- Διοργάνωση Ενός Τουρνουά σε Στυλ Pitching σε Εθνικό Επίπεδο: Αναδεικνύοντας τις κορυφαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας της χώρας και κατευθύνοντας τους εθνικούς νικητές στον τελικό του Παγκόσμιου Τουρνουά WITSA.
- Ανάδειξη του Επόμενου Παγκόσμιου «Μονοκέρου»: Αναγνώριση και υποστήριξη scaleups σε στάδιο χρηματοδότησης pre-series A και άνω, που βρίσκονται στο όριο της επιτάχυνσης της ανάπτυξης, της χρηματοδότησης και της επέκτασης στην αγορά.
- Προώθηση Συνεργασίας: Σύνδεση επενδυτών, κυβερνητικών αρχηγών και τεχνολογικών συνδέσμων για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης με τη μορφή χρηματοδότησης και βραβείων.
Στο πρώτο Παγκόσμιο Τουρνουά του WITSA συμμετέχουν ομάδες από την Αργεντινή, την Αρμενία, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, τη Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιορδανία, τη Μαλαισία, τη Μολδαβία, τη Μιανμάρ, το Νεπάλ, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σχόλια