Στην αναπτυξιακή δυναμική των βιομηχανιών του ΟΦΕΤ αναφέρθηκε η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Ιουλία Τσέτη, τονίζοντας τη σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και βιομηχανιών και την συμβολή της στην στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.
Η κυρία Τσέτη, Φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Γ. Γ. ΔΣ του ΣΕΒ, Πρόεδρος UN Global Compact Network Greece και Inspirational Mentor και υποψήφια για την Προεδρία του ΣΕΒ και Πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ*, ανέδειξε στα πλαίσια εκδήλωσης Mentoring την 20η Μαϊου 2024 στην UNI-PHARMA SA, την αναπτυξιακή δυναμική των βιομηχανιών του ΟΦΕΤ αλλά και της χώρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη 20 νέων, συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» και στελεχών του ΣΕΒ.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η κυρία Ιουλία Τσέτη, υπογράμμισε την σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και βιομηχανιών και την συμβολή της στην στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας: «Η εξωστρέφεια έχει αναδειχθεί αδιαμφισβήτητα σε “οχυρό βιωσιμότητας” όχι μόνο για τις ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αλλά και για την οικονομία. Οι θετικές προβλέψεις στην εξαγωγική δραστηριότητα και η επιρροή τους στην εθνική οικονομία, υπογραμμίζουν την σχέση αλληλεξάρτησης των δύο - εξωστρέφειας και ανάπτυξης της οικονομίας - κι’ αυτό, μας δείχνει το πού πρέπει να στραφούμε για να δώσουμε λύσεις με όρους βιώσιμης ανάπτυξης», είπε, και πρόσθεσε: «μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους μου ως επιστήμων, βιομήχανος, Inspirational Mentor, Γενική Γραμματέας του ΣΕΒ αλλά και σήμερα, ως υποψήφια για την Προεδρία του Συνδέσμου, αποτελεί διαχρονικά βασική μου θέση η ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας – σε τέτοιο βαθμό που καθιστά τη χώρα μας “Φυτώριο εξαγωγικής δραστηριότητας”». Αναφερόμενη στο εξαγωγικό αποτύπωμα του ΟΦΕΤ, είπε: «την αλληλεξάρτηση αυτών των δεικτών -εξωστρέφειας και οικονομίας- ο ΟΦΕΤ την έχει αντιληφθεί εδώ και χρόνια, καθώς κατατάσσεται στις επιχειρήσεις – ηγέτες εξαγωγών στην Ελλάδα. Είναι κάτι που έχουμε πετύχει για τους ανθρώπους μας – τη δύναμή μας -, για τις βιομηχανίες μας και για την χώρα μας».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης και στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, η οποία αποτελεί βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας. «Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηρίζουν σημαντικά το ΑΕΠ, απασχολούν περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους, ενώ το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε 147 χώρες» ανέφερε.
ΟΦΕΤ: Επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ την τελευταία 10ετία
Ο κ. Γιώργος Σπίγγος, Διευθυντής Διεθνών Πωλήσεων του ΟΦΕΤ, ξενάγησε τους συμμετέχοντες στο υπερσύγχρονο εργοαστάσιο της UNI-PHARMA και μίλησε για την πορεία των εταιρειών του Ομίλου, η ιστορία του οποίου ξεκινά το 1963 με την ίδρυση της UNI-PHARMA, της ναυαρχίδας του ΟΦΕΤ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Διεθνών Πωλήσεων του Ομίλου, ο ΟΦΕΤ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA επί της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και της νεοσύστατης UniHerbo. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία «δυνατή και επιτυχημένη πορεία εξωστρέφειας», λέγοντας: «Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων δεν περιλαμβάνει μόνο την οικοδόμηση ενός ισχυρού brand name, αλλά και την επένδυση στην τεχνολογία, στην καινοτομία, στα ψηφιακά εργαλεία, ώστε οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά προϊόντα, διεθνείς συνεργασίες και δίκτυα»
Βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMΑ: Πρότυπη μονάδα βιοκλιματικής εφαρμογής
Οι νέες και νέοι απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξεναγήθηκαν στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό εργοστάσιο της UNI-PHARMA - μία state -of the art μονάδα για όλη την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το 2015.
Η διοίκηση της UNI-PHARMA, υλοποίησε μεσούσης της ύφεσης, τη μεγαλύτερη επένδυση στον κλάδο αλλά και την χώρα τα τελευταία χρόνια.
Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA που αξιοποιούν την τελευταία “λέξη” της τεχνολογίας με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, καθώς είναι προσανατολισμένες στην πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία τους, με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας και σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.
Όπως τονίζει μάλιστα η διοίκηση του Ομίλου, «Ευθυγραμμίζουμε τις λειτουργίες μας με βάση την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και υιοθετούμε τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».
Σχόλια