Με την Άνοιξη στο αποκορύφωμά της και το Πάσχα προ πυλών, η αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη τίμησε τη Γιορτή του Παραγωγού.
Cookies από ρεβύθια, αλεύρι για φαλάφελ, μπάρες με σύκο και σοκολάτα, βιολογικά λάδια, μπάρες με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, θρεπτικά λιπαρά και ιχνοστοιχεία, φυσικά καλλυντικά detox ροφήματα ήταν μερικά μόνο από τα delicatessen προϊόντα που περιλάμβανε η Γιορτή του Παραγωγού που διοργάνωσε το σύγχρονο παντοπωλείο Olicatessen που βρίσκεται στον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο.
Στην ολοήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας πήραν μέρος δεκάδες κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί που γνώρισαν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και τους διηγήθηκαν γευστικές ιστορίες όπως αυτή που μας διηγήθηκε ο Κώστας Λάμπρου. Η οικογένειά Λάμπρου δημιούργησε το 2015 το Kumilio στην Κύμη της Εύβοιας, με κύριο στόχο την διάδοση του σύκου Κύμης. Σήμερα η οικογένεια διαχειρίζεται περίπου 1000 στρέμματα συκιές στο Κάδδι της Κύμης όπου διατηρεί μια μικρή μονάδα διαλογής και επεξεργασίας, ενώ κάνει και εξαγωγές.
Η Σαββούλα Στρούμπα Τεχνολόγος Γεωπόνος, παρά το νεαρό της ηλικίας της σήμερα καλλιεργεί στη Ροδόπη 40 στρέμματα ρεβίθια και ασχολείται με τα εναλλακτικά προϊόντα ρεβυθιού. Το βραβευμένο αλεύρι ρεβιθιού ILIONE είναι αλεσμένο σε παραδοσιακό νερόμυλο. Το υψηλής ποιότητας αλεύρι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, σίδηρο και φυτικές ίνες.
To εξαιρετικό παρθένο βιολογικής καλλιέργειας ελαιόλαδο Di Morea είναι γέννημα θρέμμα της Μεσσηνιακής γης. Ο ελαιώνας βρίσκεται σε ημιορεινή περιοχή κοντά στην Κυπαρισσία μία ανάσα μόνο από τους τάφους του Νέστορα. Η κοντινή θαλάσσια αύρα, τα αρώματα από τα βότανα, τα σχίνα και οι κουκουναριές μαζί με τις ιαματικές πολυφαινόλες στραγγίζουν τα πολύτιμα συστατικά τους και συνθέτουν τη γεύση του.
Τρεις ιστορίες, δεκάδες πολύτιμες γεύσεις και πολύ μεράκι από τους Έλληνες παραγωγούς εξαιρετικών προϊόντων. Μια γιορτή γεύσεων και αρωμάτων στην ανοιξιάτικη ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη.
Μια ολοήμερη εκδήλωση γευσιγνωσίας, με σκοπό την ανάδειξη των υπέροχων Ελλήνων παραγωγών και των εξαιρετικών προϊόντων τους. Με τα σταντ των παραγωγών να κατακλύζουν τον κεντρικό διάδρομο της Αγοράς Μοδιάνο, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα πρόσωπα πίσω από τα προϊόντα, να μάθει από πρώτο χέρι για την ιδέα, την εξέλιξη, την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παραγωγικών τους κόπων, και φυσικά να δοκιμάσει τα μοναδικά προϊόντα τους.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση και τα προϊόντα
Λίγο πριν το Πάσχα στην Αγορά Μοδιάνο
Η γιορτή του Παραγωγού στην Αγορά Μοδιάνο
Η γιορτή του Παραγωγού στην Αγορά Μοδιάνο
Λίγο πριν το Πάσχα στην Αγορά Μοδιάνο
Αλεύρι από ρεβύθια
Δεκάδες προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας
Λάδι βιολογικής καλλιέργειας
Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι επισκέφτηκαν την Γιορτή του Παραγωγού
Αποξηραμένα σύκα από την Κύμη Ευβοίας
Σχόλια