Για μια ακόμα χρονιά και ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, τα ποτήρια κρασιού επιστρέφουν στο Ζάππειο και ανα χείρας ταξιδεύουν μέσα από μια πορεία κυκλική τόσο εντός του χώρου, όσο και για να αναδεύσουν τα αρώματα του περιεχομένου τους που αλλάζει συνεχώς, με γεύσεις από όλο τον ελληνικό αμπελώνα καθώς και από επιλεγμένες οινικές περιοχές του εξωτερικού.
Μέσα από αυτές τις γευστικές δοκιμές η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού που διεξάγεται από το 1994, το Οινόραμα, γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Πιο συγκεκριμένα, το οινόφιλο κοινό θα έρθει σε επαφή με τα κρασιά και τους ανθρώπους εκατοντάδων οινοποιείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 2.500 ετικέτες.
Από τη μία ο αμπελοοινικός κλάδος με τη συμμετοχή των πιο γνωστών οινοποιών απ’ όλη τη χώρα καθώς και από την άλλη αρκετοί εκπρόσωποι του ξένου αμπελώνα και των εισαγωγέων του που είναι εκθέτες θα είναι έτοιμοι να μιλήσουν, να παρουσίασουν και να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για τα κρασιά τους. Ενώ ανάμεσά τους για πρώτη φορά θα βρεθούν και δεκαεπτά οινοποιοί από την Κύπρο.
Τα ποτήρια μας γεμίζουν με γευστικές περιπλανήσεις
Στα ποτήρια μπαίνει στην ουσία η νέα εσοδεία του 2023 και αυτό που μένει να σχηματιστεί είναι η άποψη συνολικά για την ποιότητά της. Αλλά και η δοκιμή δεκάδων νέων ετικετών, πολλές από τις οποίες αναμένεται να λανσαριστούν στο Οινόραμα για πρώτη φορά, μια άτυπη παράδοση της γευστικής εκδήλωσης που βρίσκει και τον ειδικό της χώρο της, στην λεγόμενη “Πλατεία Γευσιγνωσίας”.
Πέρα από τα κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας στα ποτήρια του φετινού Οινοράματος θα δοκιμαστούν κρασιά παλαιωμένα και σπάνια, κρασιά πολύ μικρής παραγωγής και δυσεύρετα, κρασιά από αφανείς και ξεχασμένες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις.
Τα τελευταία θα είναι συγκεντρωμένα στο «Wine Bar» της αίθουσας «Οινικές Αποκαλύψεις» όπου πρωτοστατούν μικρά και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία.
Στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας
> 2, 3, 4 Μαρτίου 202
Το Οινόραμα χωρίζει χρονικά τη λειτουργία του σε 6 περιόδους των τεσσάρων ωρών έκαστη, δύο ανά ημέρα:
Πρωινή: 10:00 - 14:00 και
Απογευματινή: 15:00 - 19:00.
Σχόλια