Η 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει αυλαία το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου με πάνω από 2.000 premium προϊόντα
Η 10η επετειακή έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συνώνυμη της προώθησης premium ελληνικών προϊόντων, ανοίγει αυλαία το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου και έως τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας της.
Παραμένοντας πιστή στις αξίες της για την ποιοτικότερη ανάδειξη των εγχώριων προϊόντων μέσα από καινοτόμες προτάσεις και πλούσιες γαστρονομικές εκδηλώσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – THE GREEK FINE FOOD EXHIBITION σας περιμένει να γνωρίσετε από κοντά περισσότερους από 350 παραγωγούς premium προϊόντων που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες.
Στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική γαστρονομία, ενώ δε θα λείψουν συμμετοχές από το εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς για άμεσες εμπορικές επαφές.
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα 2000 προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως εκλεκτούς οίνους, τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα ζυθοποιίας, προϊόντα μέλισσας, ελαιόλαδο, βιολογικά προϊόντα, και πολλούς ακόμη γαστρονομικούς θησαυρούς οι 50 και πλέον διεθνείς buyers που θα επισκεφτούν την έκθεση μέσω του προγράμματος Hosted Buyers θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους Έλληνες παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.
Δείτε την λίστα εκθετών εδώ
Κατεβάστε την πρόσκλησή σας εδώ
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα διεξαχθούν, αναδεικνύουν τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις
Για πρώτη φορά στον χώρο των εκθέσεων τροφίμων θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Ο olive oil expert και σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιόλαδου κος Γιάννης Καρβέλας αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, πλεονεκτήματα και ελαττώματα, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός premium εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Στην πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk, ο sommelier Χρήστος Σιώμος αναλαμβάνει να μυήσει τους επισκέπτες της έκθεσης στα μυστικά του καλού κρασιού, να εξηγήσει τις διαφορετικές ποικιλίες, οξύτητες, γευστικές επιγεύσεις και να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το τι χρειάζεται να προσέχουν πριν επιλέξουν ένα καλό κρασί.
Και το 2024 τα εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops «Food Expert Stories» θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου για όλες τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και πρακτικές ενώ ο Chef Κώστας Μπουγιούρης θα υποδεχτεί διακεκριμένους συναδέρφους του στην ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».
Στην 10η επετειακή διοργάνωση η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υποδέχεται την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιφέρεια. Πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα βρίσκονται στην έκθεση και θα παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στους επισκέπτες της έκθεσης, όσο και μέσα από ένα γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chef της περιοχής θα δημιουργήσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας.
Από την 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition δεν θα μπορούσε να λείπουν οι βραβεύσεις. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης για τους Έλληνες παραγωγούς, που αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο με τη διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.
10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition
- 3-5 Φεβρουαρίου 2024
- Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας
- www.expotrof.gr
Σχόλια