NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ξεκίνησε ο β' κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω, Προστατεύομαι και Συνεισφέρω»

Ξεκίνησε ο β' κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω, Προστατεύομαι και Συνεισφέρω»

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της Cisco ο νέος κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω, Προστατεύομαι και Συνεισφέρω».

Στις δράσεις του προγράμματος συμμετέχουν το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας ΚΜΟΠ, η οργάνωση Live Without Bullying ,η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και η δράση Kinds Save Lives, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , ενώ φέτος συμμετέχει και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ με το Μουσείο Ελληνικής Τεχνολογίας.

Όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές επιπλέον ψηφιακές δεξιότητες και κυρίως να πληροφορηθούν με ποιους τρόπους η τεχνολογία μπορεί να προστατεύει τις ζωές τους μέσα από εφαρμογές που χρησιμοποιούνται καθημερινά Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται κάθε χρόνο 200 ανάλογου περιεχομένου δράσεις σε όλη τη χώρα.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση ο Διευθυντής του DT&S, Νικόλαος Λαμπρογεώργος, «το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco έχει ανοίξει τις πύλες του και συμβάλλει με εκπαιδευτικά προγράμματα στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων».

Στόχος των ξεναγήσεων των μαθητών στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco όπου θα γίνεται η εκπαίδευση, είναι όχι μόνο να μάθουν πώς η τεχνολογία βοηθά στη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και η γνωριμία με τις νέες τεχνολογικές τάσεις και εφαρμογές.

Στον τομέα της καινοτομίας προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές από πιθανούς κινδύνους στο Διαδίκτυο, επενδύει και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ . Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας Γιώργο Αποστολίδη, ξεκινά δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από αυτά τα θέματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών .

Το πρόγραμμα "Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω", απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, Α,Β,Γ Γυμνασίου και Α και Β Λυκείου. Η πιλοτική υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σχολικό έτος με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών.

Οι στόχοι του Προγράμματος, είναι η ενημέρωση για την Τεχνολογία, την Καινοτομία και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, η επιμόρφωση των μαθητών για την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, η εκπαίδευση τους για την αναγνώριση, πρόληψη, αντιμετώπιση και καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο των επισκέψεων αναπτύσσονται εκπαιδευτικά εργαστήρια για θέματα υγιεινής διατροφής και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και τεχνικές -από ειδικούς- για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται Δευτέρες (εκτός αργιών) για το τρέχον σχολικό έτος, σε σύνολο έως 50 μαθητών κάθε φορά, στον χώρο που στεγάζεται το DT&S στην οδό 26ης Οκτωβρίου 21 (Παλιά Σφαγεία), προσφέροντας επιπλέον την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το κτίριο το οποίο είναι χτισμένο το 1897 και αποτελεί ένα υπέροχο δείγμα Βιομηχανικής Αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου Αιώνα, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη πιλοτική εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου από Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, Ιδρύτρια Live Without Bullying, Δρ. Αντωνία Τορρένς.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Kids Save Lives / New Technologies to Save a Life, Αναστάσης Στεφανάκης τόνισε ότι η οργάνωση έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 450 εθελοντών σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έχει καταφέρει να αποκτηθούν ήδη 2330 απινιδωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ Μακεδονίας Νικόλαος Τζόλλας, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Θεσςαλονίκης Κώστας Βασιλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι σύμφωνα με έρευνα το 70% των μαθητών και μαθητριών στην Ελλάδα έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών βίας στα σχολεία . Ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης που ήταν παρών στην εκδήλωση τόνισε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό της περιοχής έχει υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες και τις έχει ενσωματώσει στην εκπαίδευση.

Στο χώρο της εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco μπορεί κανείς να δει και ορισμένα από τα εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας που αναφέρονται στην εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

cisco_xoros_ekpaideysis_thess.jpg?mtime=20240122133306#asset:457097


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr