Είναι εκείνα τα αλμυρά καλούδια που βρίσκονται συνήθως πιο ξέχωρα και παραδόξως είτε κοντά, είτε εντελώς απομακρυσμένα από τις βιτρίνες που βρίσκονται κοντά στα ταμείο των πιο παραδοσιακών, συνήθως, ζαχαροπλαστείων.
Και εκείνα, που αν και συχνά πυκνά αγοράζουμε μαζί με τα κουτιά των γλυκών, συνήθως κάπως αγνοούμε την ύπαρξη τους μέχρι να τα δούμε ξανά κοντά ή μακριά από το ταμείο.
Και το θέμα είναι ότι πολλά από αυτά θα άξιζαν έτσι και αλλιώς την επίσκεψή μας στα ζαχαροπλαστεία ακόμα και αν στην προκειμένη δεν αναζητούσαμε κάτι γλυκό.
Désiré
Στο αγαπημένο Désiré που μας μεταφέρει σε άλλες δεκαετίες και ενδεχομένως στο σκηνικό το παλιών ζαχαροπλαστείων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πέρα από τα γλυκά και τις λογιών λογιών πάστες με τις φράουλες ή τα γλυκά του κουταλιού, παρασκευάζουν καθημερινά επίσης τυρόπιτες με φέτα από το τυροκομείο Μέμος στη Μεσσηνία, κις λορέν με διαφορετικές αλμυρές γεμίσεις, σπανακόπιτες και μικρά μπριός, επίσης, δικής τους παρασκευής.
Γεύσεις Μαρασλή
Είναι ίσως το μόνο ζαχαροπλαστείο στο οποίο πέρα από τα κλασσικά κομμάτια τσουρέκι, μπορούμε να βρούμε και κομμάτια, εξαιρετικής βασιλόπιτας και μάλιστα όλο το χρόνο.
Αλλά και μια ποικιλία αλμυρών ανεπανάληπτων μπουκιών με τυρί, σπανάκι, πράσο, κεφτεδάκι, λουκάνικο καθώς και κις λορέν σε μικρές μπουκίτσες.
Αφοί Ασημακόπουλοι
Φυσικά και μιλάμε για ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο που αντέχει στο χρόνο, σταθερό στις προτιμήσεις για όσους αγαπούν τα σοκολατάκια που σε λίγες μέρες θα γίνουν ντεκόρ μέσα σε μπολάκια στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια αλλά και τις γευστικές του πάστες αμιγδάλου.
Όμως ,η ιστορία του μαγαζιού είναι ότι ξεκίνησε ως γαλακτοπωλείο και για αυτό δε λείπουν το γιαούρτι και οι φρεσκοψημένες χειροποίητες σπανακόπιτες και οι τυροπίτες με φέτα από την Κεφαλονιά.
Βάρσος
Από τις πάστες και τις σοκολατίνες και τα γλυκάκια του κουταλιού έως το γαλακτομπούρεκο και τους μπαμπάδες, η επιλογή γλυκού στον Βάρσο είναι σίγουρα μια απόφαση δύσκολη.
Ωστόσο δεν λείπουν και οι νόστιμες αλμυρές επιλογές όπως η τυρόπιτα ταψιού ή ακόμα και η ομελέτα σπέσιαλ που μπορείτε να δοκιμάσετε και εν είδει brunch στα νοσταλγικά του τραπεζάκια.
Μικέ
Εδώ πολλά από τα σφολιατοειδή όπως το κρουασάν αμυγδάλου είναι επιλογές σταθερές όπως όμως και το κρουασάν με τυρί, η τυρόπιτα και η κρεατόπιτα.
Σχόλια