NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Nikis_ Food: Εποχική συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι

Nikis_ Food: Εποχική συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι

Το μαγειρικό ταξίδι της Νίκης ξεκίνησε από τότε που έφτασε στο ύψος του πάγκου της κουζίνας του σπιτιού της. Σε πολύ μικρή ακόμα ηλικία,της άρεσε πολύ να μπαίνει στην κουζίνα παρέα με τη μαμά της και να μαγειρεύουν διάφορες γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες.

Και στις περισσότερες αναμνήσεις της βρίσκεται μπροστά σε έναν πάγκο κουζίνας, μέχρι και σήμερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το food blog “Nikis_ Food” πριν από τέσσερα περίπου χρόνια.

Καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του έπαιξαν τα social media, γιατί την βοήθησαν να μοιραστεί την αγάπη της για το φαγητό με πολλούς άλλους ανθρώπους και να δείξει ότι η μαγειρική είναι ένα πεδίο που ακροβατεί κάπου ανάμεσα στην αγάπη και την τέχνη.

Η συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι

Η Νίκη μοιράζεται με το Choices Weekend by epixeiro.gr μια φθινοπωρινή συνταγή που βασίζεται στο φρούτο που βρίσκουμε αυτό το μήνα στην καλύτερη εκδοχή του. Το αχλάδι.

sydagi-niki.jpg?mtime=20231110095151#asset:445172

Υλικά:

200ml ηλιέλαιο

230 ml ρόφημα αμυγδάλου

200γρ ζάχαρη

Χυμό από ένα πορτοκάλι

1κγ μπέικιν πάουντερ

3 αχλάδια στο τρίφτη

500 γρ αλεύρι Φαρίν Απ με 5 δημητριακά


Επικάλυψη:

Σοκολάτα κουβερτούρα

Φυστίκι Αιγινης


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC αέρα

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου .Συνεχίζουμε με το τριμμένο αχλάδι, το χυμό πορτοκάλι ,το αλεύρι μας και το μπέικιν πάουντερ

Ανακατεύουμε παρά πολύ καλά ,ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί .

Περνάμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ με φυτικό βούτυρο .Αδειάζουμε το μίγμα μέσα και στρώνουμε να πάει παντού .Ψήνουμε στους 18Ο βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει τουλάχιστον για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε από την φόρμα.


Για το γλάσο:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την περνάμε από πάνω.

Ρίχνουμε και λίγο φυστίκι αιγίνης και απολαμβάνουμε

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr