NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Τα πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου μετατρέπονται σε γαστρονομική πιάτσα

Τα πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου μετατρέπονται σε γαστρονομική πιάτσα

Ας δούμε μαζί μερικές από τις πρόσφατες αλλά και τις ολοκαίνουργιες ενδιαφέρουσες προσθήκες που πιθανώς να μπορέσουν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμασταν για την συγκεκριμένη περιοχή γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Λίγους μήνες πριν και μετά το άνοιγμα του πολυσυζητημένου εστιατορίου Pharaoh στις αρχές του χρόνου αναρωτιόμασταν αν η εμφάνιση μαγαζιών αντίστοιχης λογικής και αισθητικής θα συνεχιζόταν αναδιαμορφώνοντας “τον ρου” της τριγύρω περιοχής.

Μια περιοχή που πρωτύτερα θα χαρακτηρίζαμε άνετα ως “γκρίζα ζώνη” ανάμεσα στα Εξάρχεια, το Πεδίον του Άρεως που έχει ζωντανέψει και την Κυψέλη που μοιάζει να αναζωογονείται. Στα πιο τρελά μας όνειρα για την πόλη μας, φανταζόμασταν ότι αυτές οι περιοχές μπορούν να συνδεθούν νοερά, μέσα από ενδιαφέρουσες γαστρονομικές και πολιτιστικές προτάσεις, με το κέντρο της πόλης.

Και τελικά μήπως προς τα εκεί οδεύουμε; Ας δούμε μαζί μερικές από τις πρόσφατες αλλά και τις ολοκαίνουργιες ενδιαφέρουσες προσθήκες που πιθανώς να μπορέσουν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την συγκεκριμένη περιοχή ως τώρα.

Και στην ουσία ας περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρουν να διευρύνουν τα οικοδομικά τετράγωνα που όλοι θέλουν να βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ρίνι

Ένα μικρό και cozy cafe με προϊόντα φούρνου αλλά και σύγχρονο μαγειρείο σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τόσο κοντά που το όνομα του λογαριασμού του στο Instagram είναι “ Το Ρίνι δίπλα στο Μουσείο”.

Άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες με το" Ρίνι" να κρύβεται στο υποκοριστικό του Μαρίνα και το μικρό όνομα της Κυψελιώτισσας σεφ Μαρίνας Χρονά. Προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, εποχικότητα και γεύσεις της ελληνικής παράδοσης κάθονται στο ίδιο τραπέζι και στο ίδιο πιάτο.

10 Urban Roof, Radisson Blu Park

Είναι το ολοκαίνουργιο rooftop του εμβληματικού ξενοδοχείου Radisson Blu Park. Μια θέα του αθηναϊκού τοπίου από μια πλευρά της πόλης που σπάνια βλέπουμε από ψηλά με το αναδιαμορφωμένο Πεδίο του Άρεως στο προσκήνιο.

Το “κρεμασμένο” πάνω από την αστική θάλασσα, νέο rooftop, μοιάζει με κάποιο μέρος τροπικό γεμάτο με φυτά σε δύο επίπεδα αλλά και μια μεγάλη πισίνα που οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό bar με ευφάνταστα cocktails που επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Οι γαστρονομικές του επιλογές φέρουν την υπογραφή του σεφ, Hervé Pronzato και απολαμβάνονται παράλληλα με τη θέα της Αθήνας “στο πιάτο”.

Λέικ, Κυψέλη

Το λέικ βρίσκεται στην ήρεμη, σαν μια νοερή “λίμνη”, συμβολή των οδών Αιγίνης και Κιμώλου. Το πράσινο και οι επαναλαμβανόμενες γλάστρες, κρεμασμένες από μακραμέ, δημιουργούν έναν αιρούμενο αστικό κήπο, θυμίζοντας έντονα πολλά από τα περιποιημένα γειτονικά μπαλκόνια της περιοχής.

Έννοιες όπως η εποχικότητα και η zero waste φιλοσοφία βρίσκουν στο λέικ άμεση ανταπόκριση αφού οι ιδιοκτήτες του βρίσκονται και πίσω και από τα μανάβικα “ Όλα τα χει ο μπαξές” στην Πεύκη και στο Μαρούσι. Τα φρέσκα υλικά μετατρέπονται σε χυμούς και σε ένα κατά βάση χορτοφαγικό μενού που εξελίσσεται συνεχώς, ακολουθώντας την εποχικότητα.

Pharaoh

Η εστιατορική άφιξη για την όποια χύθηκεί πολύ μελάνι και… pixels στις αρχές της χρονιάς.

Η αγάπη και η διερεύνηση για τα φυσικά και “ανεπιτήδευτα” κρασιά, η μουσική από βινύλια και η σύγχρονη ακουστική, η χρήση της λέξης "μαγεριό", οι γάστρες και η ύπαρξη ξυλόφουρνου είναι στα απόλυτα plus του.

White turtle

Και ένα καλό cafe ακόμα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από την ανερχόμενη πιάτσα. Η λευκή χελώνα είναι ένα ταξιδιάρικο ζώο που πάντα επιστρέφει στον τόπο όπως συνέβη και με τον Στέλιο, τον ιδιοκτήτη του ομώνυμου μαγαζιού στην οδό Στουρνάρη.

Αφού περιπλανήθηκε για χρόνια στους δρόμους του cafe ως barista, ταξίδεψε και γέμισε με εικόνες, γεύσεις και ιδέες, γύρισε και δημιούργησε αυτό το minimal cafe με το μικρό παταράκι και την αγάπη για τον καλό καφέ.

Guerilla chef burgers

Στην οδό Σολωμού, βρίσκουμε επίσης ένα μέρος που αγαπούν οι λάτρεις των “λιτών” cheeseburgers.

Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό, μιλάμε για burgers με καλοψημένα ζουμερά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κρέας, ελαφρώς λιωμένο american cheese, κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα και τέλος. Το αφράτο μπριός κλείνει την παράσταση του κλασικού burger, όμορφα και ωραία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr