Σε συνθήκες καύσωνα και ειδικότερα τις ώρες που ο δυνατός ήλιος δεν σε αφήνει ούτε να σκεφτείς, ο οργανισμός μοιάζει να ευθυγραμμίζεται, να αποζητά - μόνο - ό,τι πραγματικά χρειάζεται.
Και όλα δείχνουν ότι ακόμα και αν κάνουμε την ασυνείδητη για το περιβάλλον πράξη να αφήνουμε μόνιμα ανοιχτό το κλιματιστικό, η όρεξη μας φαίνεται να υπακούει συνειδητά στις οδηγίες ασφαλείας και προστασίας απέναντι στις ακραίες θερμοκρασίες. Να αναζητά ελαφριά και δροσερά γεύματα. Φρέσκα λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά. Με άλλα λόγια, σαλάτες.
Salad for President
Ανοίγοντας το ψυγείο για να ετοιμάσουμε σαλάτα και παράλληλα ψάχνοντας μια ενδιαφέρουσα συνταγή αλλά και θέμα για το επόμενο μας άρθρο, καταλήξαμε να ανοίγουμε και πάλι την βίβλο της σαλάτας ή αλλιώς τον πρώτο τόμο του “Salad for President”.
Το “Salad for President” αποτελεί το εξελισσόμενο εκδοτικό έργο της Julia Sherman που ξεκίνησε από το ομώνυμο blog της στο οποίο μοιράζεται συνταγές για σαλάτες που δημιουργεί κάθε φορά σε συνεργασία με κάποιον διαφορετικό καλλιτέχνη, μουσικό, συγγραφέα ή γενικότερα “δημιουργικό” επαγγελματία.
Μια δροσερή σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί
Η Julia Sherman είναι συγγραφέας, μάγειρισσα και φωτογράφος με έδρα το Λος Άντζελες και διευθύνει το Salad for President, τη διαδικτυακή πλατφόρμα που πλέον λειτουργεί ως εφαλτήριο για ποικίλες εκδηλώσεις και συνεργασίες.
Για παράδειγμα καλοκαίρι του 2014, το Salad For President δημιούργησε το πρώτο "MoMA Salad Garden", επανασχεδιάζοντας την μέχρι τότε αχρησιμοποίητη ταράτσα του μουσείου ως δημόσιο χώρο γεμάτο με μποστάνια, λαχανικά και βότανα.
Έναν χώρο που προορίστηκε παράλληλα για performances και δείπνα με την χρήση όλων αυτών, όχι μόνο σε σαλάτες αλλά και στη δημιουργία ποτών, αφεψημάτων και κοινών γευμάτων.
Ενώ το δεύτερο Salad Garden εγκαταστάθηκε στο Μουσείο Getty του Λος Άντζελες το 2015. Άλλωστε, όπως η ίδια λέει, το φαγητό και η κηπουρική δεν παύουν ποτέ να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και να "καλλιεργούν" νέες φιλίες.
Τέλος είναι ιδρύτρια και δημιουργος του Jus Jus Verjus, ενός αφρώδους οίνου χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ που παρασκευάζεται σε συνεργασία με τη οινοποιό Martha Stoumen που ειδικεύεται στην φυσική οινοποίηση.
Η Sherman εργάστηκε ως Creative Director στην Chopt Creative Salad Company από το 2015 έως το 2020 και οι φωτογραφίες και κείμενα της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα Vogue, The New York Times, T Mag, Domino, Art in America, Cherry Bombe, The Paris Review, Martha Stewart, Food & Wine και Bon Appétit, μεταξύ άλλων.
Η ίδια εξακολουθεί με επίκεντρο το στρογγυλό μπολ της σαλάτας, να διευρύνει τον πλανήτη των ζαρζαβατικών από την καλλιέργεια έως την συνεργασία των ανθρώπων και τη χαρά των πολυποίκιλων συναντήσεων, ανθρώπινων και επιχειρηματικών.
Κάπου εδώ όμως ήρθε η ώρα για εμάς να πλύνουμε το μπολ της σαλάτας και το ποτήρι του κρασιού, να κλείσουμε το βιβλίο με τις συνταγές, το άρθρο και το λάπτοπ μας.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Σχόλια