Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ό,τι έχουμε στο μυαλό μας περί φαγητού και γαστρονομίας αλλάζει. Και εν πολλοίς για αυτη την απροσδιόριστη αλλά αναμφίβολα παρούσα αλλαγή της γαστρονομικής αντίληψης στο συλλογικό ασυνείδητο, ευθύνεται το Netflix.
H πλατφόρμα μέσα από το Chefs Table πρόσθεσε μια ακόμα τέχνη ή επιστήμη, όπως κανείς προτιμά, στο λεξιλόγιο μας. Με το «Salt Fat Acid Heat» κέρδισε το στοίχημα της πιο ανεπιτήδευτης και αυθόρμητης αντίδρασης σε όλα αυτά τα στοιχεία θυμίζοντας πάνω από όλα καθώς μαγειρεύουμε ή τρώμε, να είμαστε ο εαυτός μας.
Με το Ugly Delicious που μας προσέφερε στο πιάτο την συνειδητοποίηση ότι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τι είναι νόστιμο, έχει να να κάνει και με το πολιτιστικό μας κεφάλαιο, τις ιστορικές αλλαγές και τις μετακινήσεις των πληθυσμών. Γύρω από το ίδιο τραπέζι μας έκανε να σκεφτούμε ότι κάτι που είναι για κάποιους άσχημο, για άλλους μπορεί να είναι πεντανόστιμο. Ενίοτε και τα δύο μαζί.
Τα πιάτα ξεπηδούν από τις οθόνες
Στο Λος Άντζελες όμως αρκετά από τα πιάτα που παρακολουθήσαμε επί της οθόνης, σερβίρονται πλέον στο εστιατόριο Netflix Bites στο Short Stories Hotel. Το πρώτο pop up εστιατόριο της υπηρεσίας που λειτουργεί αυτές τις ημέρες και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γευτεί όσα ήλπιζε όταν παρακολουθούσε τα απολαυστικά επεισόδια των παραπάνω - αλλά και όχι μόνο- σειρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Netflix πολλοί από τους πρωταγωνιστές των σειρών, ανάμεσά τους η Dominique Crenn, η πρώτη γυναίκα σεφ που απέσπασε δύο αστέρια Μichelin στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο διάσημος ψήστης Rodney Scott και η κορεάτικης καταγωγής Αnn Kim, με το αξεπέραστο παραδοσιακό κορεάτικο κίμτσι και οι mixologists της σειράς Drink Masters, θα αναλάβουν πιάτα και ποτά αντίστοιχα στο Netflix Bites.
Στην ουσία ο στόχος του Netflix Bites είναι να προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία δημιουργώντας πιάτα εμπνευσμένα από τις σειρές του Netflix.
Tο εστιατόριο που λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ αλλά και με brunch τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να αποτελεί ένα “νόστιμο” εργαλείο μάρκετινγκ αλλά δεν παύει ταυτόχρονα να αποτελεί μια φυσική συνάντηση ταλαντούχων και καταξιωμένων ανθρώπων. Μια γαστρονομική εμπειρία που αποτίει φόρο τιμής στην πολυπολιτισμική κουζίνα.
Σχόλια