Το World of Coffee πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα, για να φέρει στο προσκήνιο καινοτομίες, τάσεις και ιδέες που επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία καφέ σε όλον τον κόσμο.
Η Coffee Island κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής του καφέ, πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις για να υποδεχτεί τους δικούς της ανθρώπους από τις φάρμες, να γιορτάσει μαζί με επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και να εκπαιδεύσει σχετικά με το θέμα της κυκλικής οικονομίας.
Σε κεντρικά καταστήματα του δικτύου, δημιουργήθηκαν ξεχωριστά events, που έφεραν κοντά την παγκόσμια κοινότητα καφέ, ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, που απαρτίζεται από ανθρώπους και κουλτούρες που ενώνονται με δεσμούς σεβασμού, διαφάνειας, δίκαιης μεταχείρισης και εξέλιξης μέσα από βιώσιμες διαδικασίες. Γύρω από ένα φλιτζάνι specialty καφέ, η Coffee Island φιλοξένησε φίλους από τις φάρμες της Κολομβίας, Βραζιλίας και Rwanda οι οποίοι μοιράστηκαν πολύτιμες στιγμές και εμπειρίες με τους καταναλωτές.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Jeremy Challender με τίτλο «Terroir. Coffee from seed to harvest». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο καταναλωτές, όσο και σημαντικοί εκπρόσωποι του Specialty Coffee Association (SCA) και του Barista Hustle.
Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης, ο Νίκος Πολίτης, Lead of the Coffee Island Sustainability Team, και ο Δρ. Αλέξης Πάντζιαρος, CEO και Co- Founder της Coffee-Eco συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές ομιλίες SCA Lectures παρουσιάζοντας το πλάνο της Coffee Island για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις επενδύσεις που πραγματοποιεί στον τομέα της επαναχρησιμοποίησης και επεξεργασίας υπολειμμάτων καφέ και της δημιουργίας νέων προϊόντων.
Τέλος, ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της Coffee Island, ο Luiz Roberto Saldanha, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Πάτρα. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους παραγωγής που προστατεύουν το περιβάλλον και σέβονται τους εργαζόμενους, ο Luiz Roberto Saldanha προμηθεύει την Coffee Island με κόκκους καφέ από τη Βραζιλία που διατηρούν αναλλοίωτα τα υψηλά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Σε όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του World of Coffee 2023, αποτυπώνεται η αφοσίωση της εταιρίας στον εκδημοκρατισμό του specialty καφέ, τη δημιουργία αμοιβαίων και μόνιμα επωφελών σχέσεων με τους παραγωγούς στις καλύτερες φάρμες καφέ στον κόσμο και την προαγωγή της ευημερίας των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.
Σχόλια