Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά γιόρτασε μεταξύ αξιόλογων φίλων και συνεργατών πέντε χρόνια εντατικής εργασίας για την ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου τοπίου στον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα.
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων.
Στα 5 χρόνια πορείας της έχει καταφέρει σημαντικά βήματα προς την ουσιαστική υποστήριξη των ανθρώπων του κλάδου. Σχεδόν 30.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματά της, ενώ το συνολικό αποτύπωμα από τις δράσεις της και αυτές των ωφελούμενών της στην ελληνική οικονομία πλησιάζει τα 27 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δίνει αξία στην οικονομία με πολλαπλασιαστή x3,6, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε ένα 1€ που επενδύει παράγονται 3,6€.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, κα. Έφη Λαζαρίδου. Η Νεα Γεωργία Νέα Γενια, σύμφωνα με την κ. Λαζαρίδου, θα εξακολουθήσει τα επόμενα χρόνια να σχεδιάζει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη γεωργία διασυνδέοντας την έρευνα με την παραγωγή, να προωθεί την καινοτομία καθώς και την επιχειρηματικότητα με σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινοτήτων της υπαίθρου.
Χαιρετισμό επίσης απηυθύναν ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας - Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης - Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Ακολούθησε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα από τον Dr. Robert M. Goodman, Rutgers University – Στρατηγικός Σύμβουλος Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
H εκδήλωση έκλεισε με την προβολή επετειακού video για τα 5 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, με τίτλο "Αυτή είναι η ιστορία μας", κατά το οποίο αναβιώθηκαν σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του.
Χορηγοί της εκδήλωσης σε είδος ήταν οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ, Οικογένεια Χριστοδούλου και Κατώγι Αβέρωφ.
Σχόλια