Γαστρονομική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Παρίσι, χάρη στη νέα συνεργασία του με τον Οδηγό Michelin, έφερε στο προσκήνιο αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας και το πλούσιο γαστρονομικό προφίλ της Αττικής.
Πρόκειται για τη διοργάνωση «4 hands Dinner», που συμπεριλαμβάνεται στο διετές πλάνο προώθησης της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΟΤ και «Michelin Guide», τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς, για την προβολή και την ανάδειξη της κουζίνας της Αττικής και της Αθήνας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τη συμφωνία υπέγραψε, στις 22 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, με τον διευθυντή Ευρώπης του τμήματος Michelin Experiences, κ. Tommy Maussin.
Οι προσκεκλημένοι
Το δείπνο «4 Hands Dinner» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Hôtel Saint-James στο Παρίσι και συγκέντρωσε 40 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό και διπλωματικό χώρο, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι, στις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων του ΕΟΤ συγκαταλέγονται η διεθνούς φήμης επιστήμονας κ. Αθηνά Κουστένη, διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού και η συγγραφέας κ. Andrea Marcolongo, γνωστή κυρίως για το best seller βιβλίο της για την ελληνική γλώσσα με τίτλο «The Ingenious Language: Nine Epic Reasons to Love Greek».
Παρόντες και σημαίνουσες προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Transavia, κ. Olivier Macchuzzeli, και ο διευθυντής Ανάπτυξη Ευρώπης της Ennismore του γκρουπ Accor, κ. Nicolas Stachowiak.
Στο δείπνο παραβρέθηκαν και είκοσι σημαντικοί digital influencers στους τομείς γαστρονομίας, ταξιδιού και τρόπου ζωής, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Lou Elsener, Adele Protat και Ophelie Schaffar.
Η εκδήλωση
Οι σεφ Julien Dumas και Αλέξανδρος Τσιοτίνης, που δημιουργούν και οι δύο σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, συνδύασαν τα ταλέντα τους για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μενού, χρησιμοποιώντας φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, εμπνευσμένο από τις γαστρονομικές παραδόσεις και των δύο χωρών.
Κάθε πιάτο είχε προετοιμαστεί σχολαστικά προς τέρψιν των αισθήσεων των προσκεκλημένων, συνδυάζοντας υπέροχα φρέσκα θαλασσινά, τρυφερά κομμάτια κόκκινου κρέατος και φρούτα συνοδευόμενα από μια εξαιρετική επιλογή κρασιών.
Οι προσκεκλημένοι, λάτρεις της εκλεπτυσμένης κουζίνας, ενθουσιάστηκαν από τις γαστρονομικές ανακαλύψεις της εξαίσιας αυτής εκδήλωσης, αλλά και με τα φιλοφρονητικά δώρα -Goodie Bags από τοπικά προϊόντας Αττικής (μέλι, λαδοπαξίμαδα Κυθήρων, παστέλι με φιστίκι, γλυκά κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης) που πρόσφεραν ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια Αττικής.
Σχόλια