Μολυβιάτης, ΕΤΕ: Οι 5 πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να ενεργεί μία τράπεζα
Τη διαρκή προσαρμογή της Εθνικής Τράπεζας στις απαιτήσεις των καιρών και στις εξαιρετικά ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς, καθώς και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομία, επισήμανε ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, Γενικός Διευθυντής Chief Operations Officer της Εθνικής Τράπεζας.
«Οι συνθήκες της αγοράς είναι τόσο ευμετάβλητες, ώστε να απαιτούν συνεχή προσαρμογή των επιχειρηματικών και λειτουργικών μοντέλων μιας επιχείρησης», σημείωσε ο κ. Μολυβιάτης, για να προσθέσει πως αν στο παρελθόν η πρωτιά σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία προϊόντων, την εκπόνηση συνεργασιών και την εξαγγελία εξαγορών ήταν η βασική μας στόχευση, τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε για κάτι ακόμα πιο σημαντικό, τη συνεχή ευελιξία, προσαρμοστικότητα και αλλαγή.
Στη συνέχεια, ο κ. Μολυβιάτης αναφέρθηκε στους πέντε πυλώνες πάνω στους οποίους θα πρέπει να ενεργεί μία τράπεζα για να μπορέσει να πετύχει όλα αυτά:
- Να είναι ανοιχτή, συνεκτικό μέλος μεγαλύτερων οικοσυστημάτων και marketplaces, που ακολουθεί τους πελάτες της όπου και αν είναι
- Να είναι απλή στις διαδικασίες της , να εξαλείψει την εσωτερική γραφειοκρατία και να απομειώσει τον αντίκτυπο των ρυθμιστικών και νομικών πλαισίων για τους πελάτες της
- Να είναι ψηφιακή από την κορφή έως τα νύχια, σε όλες τις κρίσιμες υποδομές και διαδικασίες της
- Να καλλιεργεί και να αποκτά το κατάλληλο ταλέντο για να υποστηρίξει τη στρατηγική της
- Να κατανοήσει γρήγορα τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσει την καθημερινότητα εντός και εκτός τράπεζας και να δράσει κατάλληλα.
Επενδύουμε, σημείωσε ο κ. Μολυβιάτης, στην τεχνολογική υποδομή μας, ανασχεδιάζουμε τα κανάλια διανομής μας με την υποστήριξη της Open Banking πλατφόρμας μας και δημιουργούμε ένα δίκτυο συνεργασίας με τους κύριους παίκτες της αγοράς. Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα εργάζεται για μία εμπειρία πελάτη που αφήνει σταδιακά τους φυσικούς ή εικονικούς τοίχους της τράπεζας και προσφέρει μια πανταχού παρούσα, ομαλή και ασφαλή αλληλεπίδραση με ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Σχόλια