NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

1ο Trophy Meet-up: Κουλτούρα συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η σπατάλη των τροφίμων

1ο Trophy Meet-up: Κουλτούρα συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί η σπατάλη των τροφίμων

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε το 1ο Trophy Meet-up για το 2023, στις εγκαταστάσεις του OK!Thess, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση που σήμανε την έναρξη του Trophy-Τροφή 2023 συγκέντρωσε πάνω από 90 συμμετοχές, συμπεριλαμβάνοντας όλο το οικοσύστημα που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην πόλη. Παράλληλα, εκπροσωπήθηκαν μέσω των φοιτητών και ερευνητών τους όλα τα πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το 1ο Trophy Meet-up εστίασε στις προκλήσεις, στις σύγχρονες τάσεις και στις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, όπως και να λάβουν μέρος σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής ιδεών και καινοτομίας, αλλά και να αποκτήσουν ευκαιρίες δικτύωσης. Επιπλέον, η εταιρία KOΝΒΑ έθεσε προς συζήτηση τις προκλήσεις των εναλλακτικών πηγών θαλάσσιων πρωτεϊνών, αλλά και της χρήσης των παραπροϊόντων ιχθυοκαλλιεργειών.

MAR_5491_002.JPG.jpg?mtime=20230410154648#asset:409179Μεταξύ των ομιλητών, ο κ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Dean Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών, Perrotis College, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα μιας κουλτούρας συνεργασίας, ειδικά ανάμεσα στους νέους, ώστε να αντιμετωπιστούν καίρια προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα, όπως η σπατάλη των τροφίμων, αλλά και η ελλιπής πρόσβαση που έχουν οι κάτοικοι των πόλεων σε ποιοτικά τρόφιμα.

MAR_5535_002.JPG.jpg?mtime=20230410154543#asset:409176Η κ. Ιωάννα Μελικίδου, υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης της ΚΟΝΒΑ, σκιαγράφησε τη λειτουργία ενός τμήματος R&D του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας και τις προκλήσεις που αυτό αντιμετωπίζει, εισάγοντας με τον καλύτερο τρόπο το πάνελ συζήτησης που ακολούθησε, στο οποίο συμμετείχαν o κ. Κωνσταντίνος Κουκάρας, βιολόγος - μεταδιδακτορικός ερευνητής, ΙΝΕΒ, ΕΚΕΤΑ, η κ. Σουζάνα Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και η κ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, επίκουρη καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Perrotis College. Στην εκδήλωση, τέλος, παρουσιάστηκαν παραδείγματα επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον κλάδο της αγροδιατροφής.

MAR_5659_002.JPG.jpg?mtime=20230410154552#asset:409177Το 1ο Trophy Meet-up συνδιοργανώθηκε από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Perrotis College και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την εταιρεία ΚΟΝΒΑ, με τη σειρά προϊόντων της TRATA. Ιδρυτικός δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, τη σκυτάλη παίρνει η Αθήνα.

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά θα υλοποιήσει μια σειρά από Trophy Meet-ups που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα εγχειρήματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr