Τιμητική διάκριση έλαβε η πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe στο 2ο Συνέδριο Γυναικών
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΣΟΛ Crowe στο 2ο Συνέδριο Γυναικών με θέμα «Σύγχρονες Γυναίκες-Πετυχημένες Managers», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΕΒΕΑ. Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, της γ.γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της ΕΓΕ και των ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Στο συνέδριο, παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του πρώην υπουργού και βουλευτή Βορείου τομέα Αθηνών, δώδεκα διακεκριμένες Ελληνίδες στο επιχειρείν έλαβαν τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η κ. Εύα Αγγελίδη, πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe.
Με την παραλαβή του βραβείου της η κ. Αγγελίδη μίλησε για την πορεία της σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα επάγγελμα που υπήρξε για πολλά χρόνια ανδροκρατούμενο και με πολλές απαιτήσεις. «Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο για εμένα προσωπικά ως γυναίκα και ως επαγγελματίας, αλλά και για τον συμβολικό της χαρακτήρα, αποτελώντας ελπίζω παράδειγμα και ενθαρρύνοντας τις γυναίκες του χώρου μας και όχι μόνο. Η ισορροπία των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των επιχειρήσεων είναι πραγματικά πολύτιμη. Στις ηγετικές ομάδες είναι προς όφελος όλων να υπάρχουν τόσο οι ανδρικές, όσο και οι γυναικείες φωνές, οι απόψεις και οι αξίες. Από τη φύση μας οι γυναίκες αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο τον κίνδυνο και τις ευκαιρίες, αντιδρούμε με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας, έχουμε μεγαλύτερη εν συναίσθηση. Είμαστε ικανότατες στο να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, επιδεικνύουμε ακεραιότητα, οικοδομούμε σχέσεις, είμαστε δυνατές στην επικοινωνία και στη συνεργασία», τόνισε η πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe.
Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά η κοινωνία και το επιχειρείν είναι η ενθάρρυνση ακόμα περισσότερων γυναικών στο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, καθώς έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να αλλάξουν ριζικά τα στερεότυπα και οι επικρατούσες αντιλήψεις.
Σχόλια