NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Τα δεδομένα και οι τάσεις στον ελληνικό τύπο σήμερα

Τα δεδομένα και οι τάσεις στον ελληνικό τύπο σήμερα

Οι Έλληνες σήμερα έχουν μια πλειάδα ΜΜΕ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την καθημερινή τους ενημέρωση: μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, τα παραδοσιακά μέσα έχουν δώσει τη θέση τους στο internet που σήμερα φαίνεται ότι έχει την πρωτοκαθεδρία στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πού βρίσκονται σήμερα οι εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης;

Η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο « Δεδομένα και Τάσεις στον Ελληνικό Τύπο», την οποία παρουσίασε η Ξένια Κούρτογλου στο συνέδριο εκδοτών εφημερίδων στις 17 Φεβρουαρίου δείχνει:

Η θεαματική άνοδος του internet περιλαμβάνει και την παράλληλη άνοδο των sites των παραδοσιακών τίτλων εφημερίδων.

  • Τα «NewsBrands» -οι παραδοσιακοί τίτλοι εφημερίδων- είτε στην έντυπη είτε στην ηλεκτρονική μορφή τους – αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσης για το σύνολο του κοινού.
  • Οι εφημερίδες συνεχίζουν να θεωρούνται ένα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης που χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
  • Σε σύγκριση με τα αμιγώς ηλεκτρονικά ενημερωτικά sites, τα «NewsBrands» υπερέχουν σε ευθύνη του περιεχομένου τους, ενυπόγραφη αρθρογραφία και πρωτογενές ρεπορτάζ.
  • Οι εφημερίδες διατηρούν τη διαφημιστική τους ισχύ με μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων να δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί θετικά για κάποιο προϊόν που είδαν να διαφημίζεται σε εφημερίδα.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr