Το «Ελληνικό Απόσταγμα» επέστρεψε, για 7η χρονιά ανανεωμένο, στο «Φουαγιέ Τεχνών» του Ωδείου Αθηνών. Στην έκθεση βρέθηκαν τα πιο ξεχωριστά ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους παρουσία των δημιουργών τους.
Συγκεκριμένα, η έκθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς την επισκέφτηκε πλήθος ανθρώπων με κοινή την αγάπη και τον σεβασμό τους για τα ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα. Στο περίπτερο της πρώτης οικογένειας μονοποικιλιακού τσίπουρου Δεκαράκι, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις νέες σοδειές των 3 τσίπουρων, το Δεκαράκι Μοσχάτο, το Δεκαράκι Μαλαγουζιά και το Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού, αλλά και να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτά.
Χάρη στον μονοποικιλιακό τους χαρακτήρα, το Δεκαράκι Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης Αλεπού προσλαμβάνουν στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης εκλεκτής ποικιλίας στέμφυλων από την οποία προέρχονται και ξεχωρίζουν για τον διακριτό αρωματικό τους χαρακτήρα.
Παράλληλα, τα αρώματα από τα στέμφυλα αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης, η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.
Τέλος, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2023 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών), ενώ την υψηλή ποιότητα οργάνωσης της εκδήλωσης εγγυάται η εταιρεία Vinetum.
Σχόλια