NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Η ελληνική “συνταγή” του Δημήτρη Σιασιαρίδη με αγάπη… από το Παρίσι

Η ελληνική “συνταγή” του Δημήτρη Σιασιαρίδη με αγάπη… από το Παρίσι

Ο Δημήτρης Σιασιαρίδης, γεννημένος στο Παρίσι από Έλληνες γονείς από την παιδική του ηλικία “λικνίστηκε” στον πολιτισμό της παράδοσης και της μαγειρικής.

Σήμερα έχει έξι καταστήματα και ένα εργαστήριο στο Παρίσι με ελληνικά γεύματα δημιουργημένα με συνταγές και προϊόντα από όλη την Ελλάδα και συνδυάζει την παράδοση στη ζωή του πολύπλευρα, μέσα από την μαγειρική, τον χορό και την μουσική.

dimitris.jpg?mtime=20230127152848#asset:395113


Χρησιμοποιεί πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα όπως ελαιόλαδο, αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι, ελιές Καλαμάτας, φετά από την Ηπείρο, μαστίχα Χίου, κρητικά παξιμάδια και τροφοδοτεί άλλα εστιατόρια και καταστήματα.

Η ταραμοσαλάτα, το pop corn, το Παρίσι και η… Scarlett Johansson

Η ομάδα του μαγειρεύει όλα τα κλασικά ελληνικά ορεκτικά όπως τζατζίκι, ταραμοσαλάτα, παντζαροσαλάτα αλλά και γεύματα όπως γεμιστά, μπριάμ. σουτζουκάκια σμυρνέικα και μουσακά.

dimitris-3.png?mtime=20230127152727#asset:395111


Και η γυναίκα του Katerina Skandali έχει αναλάβει τη γλυκιά πλευρά του όλου εγχειρήματος δημιουργώντας γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο, ραβανί, καραδίποτα και πουράκια με μέλι και σοκολάτα.

Επιπλέον είναι μέλος της επιτροπής του Ελληνογαλλικού Δικτύου Καινοτομίας MAZINOV της Γαλλικής Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αθήνα, ιδρυτικό μέλος των "Crétois", ένός γκρουπ τριών Ελλήνων μουσικών που συνεχίζει να παρουσιάζει στο ευρωπαϊκό κοινό την παραδοσιακή κρητική μουσική αλλά και τους ευρύτερους ήχους της νησιώτικης Ελλάδας.

dimitris-4.jpg?mtime=20230127153253#asset:395112



Από το 2014 έως το 2019 συνεργάστηκε με την διάσημη ηθοποιό Scarlett Johansson, με την στο project Yummy POP, το πρώτο μαγαζί αποκλειστικά με popcorn στο Παρίσι.

Το τελευταίο του project, “Artisan Grec Dimitris”, ξεκίνησε μόλις τον Ιανουάριο 2023 και αποτελεί το πρώτο μπουγατσάδικο στο Παρίσι.

Για το Choices Weekend μοιράζεται μαζί μας, τι άλλο; Μια συνταγή με ελληνικό “ηχόχρωμα”.

Η συνταγή: Άσπρος ταραμάς με αυγοτάραχο από το Μεσολόγγι και άνηθο

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε:

90γ αυγά από βακαλάο άσπρα

1 λεμόνι κίτρινο για να στίψουμε στα αυγά


taramas-by-dimitris.jpg?mtime=20230127115253#asset:395020


Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα αυγά και το λεμόνι

Προσθέτουμε μέσα στο μπολάκι

175γ βρασμένη πατάτα (η πατάτα να είναι μαλακή)

250ml Ηλιέλαιο

95γ άσπρο ελαφρώς βρεγμένο ψωμί

dimitris-1_230127_153351.png?mtime=20230127153351#asset:395120



Χτυπάμε το σύνολο με ένα μίξερ ώσπου να γίνει πυκνή η υφή του ταραμά

Ύστερα, ψιλοκόβουμε 10γ άνηθο και προσθέτουμε 10γ αυγοτάραχο

Ανακατεύουμε το σύνολο.

Και για το ντεκόρ, κόβουμε 2,3 κλαδάκια από άνηθο, και τρίβουμε από πάνω λίγο αυγοτάραχο.


Καλή μας όρεξη!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr