Η 6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, υποδεχόμενη πλήθος επαγγελματιών και φίλων της μελισσοκομίας.
Μελισσοκόμοι και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων βρίσκονται στον κεντρικό κήπο της Αθήνας, παρουσιάζοντας μία μεγάλη γκάμα από σπάνιες ποικιλίες μελιού και ιδιαίτερες γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος και ο περιφερειάρχης της τιμώμενης περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης απευθύνοντας χαιρετισμό.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κος Σταύρος Καλογιάννης, η πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κα Χριστίνα Βαγενά, η αντιπρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κα Μαριάννα Καφετζή, καθώς και ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κος Αλέξανδρος Λυμπέρης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην 6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν 50 παραγωγοί μελιού και 20 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, ενώ ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της 6ης Γιορτής Μελιού και τοπικών προϊόντων είναι:
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 18.00 ο πολιτιστικός σύλλογος «Οι φίλοι του μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας» προσκαλεί τους πολίτες σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, μέσα από το οποίο θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τις νοστιμιές της Ορεινής Τριχωνίδας. Αλμυρές και γλυκές παρασκευές της παράδοσης και νέες συνταγές συναντιούνται στην 6η Γιορτή Μελιού για να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι γευστικά μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας.
Το Σάββατο 5/11 οι Chef Απόστολος Κυριακόπουλος, Αλεξανδρής Ευστάθιος και ο Καμινιώτης Κωνσταντίνος ετοιμάζουν χοιρινά φιλετίνια με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, μελόπιτα Σίφνου, Pop-sticks και καριόκες μελιού σε ένα ταξίδι γεύσεων που θα ξεκινήσει στις 18.00.
Την Κυριακή 6 /11 The Bee Camp: Ένα εργαστήρι για παιδιά - και όσους νιώθουν παιδιά.
Η εκπαιδευτικός Νατάσα Σπινθουράκη προσκαλεί τους πολίτες να γίνουν μέλισσες για μέρα και να γνωρίσουν τον ασυναγώνιστο κόσμο της κυψέλης.
Τι σχέση έχει μια μέλισσα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι; Και θα υπήρχαν αμύγδαλα αν δεν υπήρχαν μέλισσες; Πώς ζούνε μαζί μες στην κυψέλη, οργανωμένα τόσες χιλιάδες μέλη;
Οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ώρα 11.00-12.00 στο παιδικό εργαστήρι Γύρη Γύρη Όλοι.
6η Γιορτή Μελιού και τοπικών προϊόντων
2 έως 6 Νοεμβρίου
Ωράριο: 10:00 - 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Σχόλια