NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ζητήσαμε την πιο καλοκαιρινή συνταγή από τον chef Γιώργο Αρκελέ

Ζητήσαμε την πιο καλοκαιρινή συνταγή από τον chef Γιώργο Αρκελέ

Μεγαλωμένος στο Παλιό Φάληρο, o Γιώργος Αρκελές, πέρασε μετά την εφηβεία του μέσα από τις κουζίνες πολλών ελληνικών ξενοδοχείων, ανάμεσα σε αυτά και το Grand Resort Lagonissi. Ύστερα βρέθηκε στο Λονδίνο και στο βραβευμένο ελληνικό fine dining εστιατόριο Milos Piccadilly Circus αλλά και στο Ceviche bar όπου λάτρεψε τη περουβιανή κουζίνα και τα κοκτέιλ.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα μας μαγειρεύει μέσα από την κουζίνα του Bobo wine bar στο Κουκάκι όπου είναι και ο υπεύθυνος του μενού. Κάθε εβδομάδα αναζητά νέα προϊόντα, ταξιδεύει για να γνωρίσει Έλληνες παραγωγούς ενώ τα ελληνικά προϊόντα βρίσκονται στο επίκεντρο όχι μόνο των πιάτων αλλά και του ενδιαφέροντός του.

Λαχανικά σοτέ με φρέσκο κατσικίσιο βούτυρο, γαλομυζήθρα Χανίων και αποξηραμένο θυμάρι

Το παρακάτω πιάτο είναι μια εύκολη, γρήγορη, vegetarian και πάνω απ όλα καλοκαιρινή συνταγή. Ένα πιάτο ελαφρύ, εύγευστο ιδανικό για να δημιουργηθεί αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα.

sydagi-george-arkeles.jpg?mtime=20220707211356#asset:360157


Υλικά:


Ξερό κρεμμύδι

Μανιτάρια πορτομπέλο

Κολοκύθι

Μελιτζάνα

Κίτρινη πιπέρια

Πατάτες baby

Κατσικίσιο βούτυρο

Ζωμός λαχανικών

Γαλομυζήθρα

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός

Αποξηραμένο θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση:

Αρχικά αφήνουμε το τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε. Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλο καρέ ή μεγάλα ζάρια αντίστοιχα. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε και τα λαχανικά μας μέσα στο τηγάνι καθώς και αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να ψηθούν εσωτερικά τα λαχανικά, να μαλακώσουν και να πάρουν ακόμα πιο έντονη γεύση.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε και παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Μετα από 3-4 λεπτά αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε απευθείας σε μεγάλα ρηχά πιάτα τρίβοντας από πάνω τη γαλομυζήθρα Χανίων.

Τελος, ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το θυμάρι.


Καλή απόλαυση!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr