Από το μανταρίνι και το πορτοκάλι ως το μοσχοκάρυδο και από το λεμονόχορτο και τη λεβάντα ως την αλατισμένη φράουλα, “ταξιδεύουμε” γευστικά με τέσσερις συνταγές για homemade cocktails με “πλοίο” το Mataroa Mediterranean Dry Gin.
Καθώς τα Σαββατοκύριακά μας συνδέονται με τα τραπέζια με φίλους σε κήπους, με τα parties σε ταράτσες κάτω από γιρλάντες με φωτάκια αλλά και με τις βεράντες, τα μπαλκόνια και τα αυθόρμητα γέλια που δίνουν "ηχόχρωμα" στις γειτονιές και τα πρώτα καλοκαιρινά βράδια, τα “σπιτικά” cocktails έχουν την τιμητική τους.
Τέσσερις γνωστοί bartenders μοιράζονται μαζί μας τέσσερις διαφορετικές συνταγές με βάση το ελληνικό premium gin Mataroa για να δώσουν μια άκρως μεσογειακή και δροσερή “γεύση” στα ποτήρια αλλά και στα πρώτα καλοκαιρινά μας απόβραδα.
ʙᴀʀᴛᴇɴᴅᴇʀ: Βασίλης Ζήκος
ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ: Wisdom journey
Υλικά
60ml Mataroa Gin
20ml Σιρόπι Μανταρίνι με Μπαχαρικά*
20ml Χυμός Λεμονιού (φρέσκος)
5ml Bitter Λικέρ
Οδηγίες
Γαρνιτούρα: Μανταρίνι ξύσμα
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Crisp Tumbler
*Για το Σιρόπι Μανταρίνι με Μπαχαρικά:
150ml Φρέσκος Χυμός Μανταρίνι
75 γρ. Καστανή Ζάχαρη
3 Καρφιά Γαρύφαλλο
2 γρ. Χαμομήλι
0,5 γρ. Τριμμένο Μοσχοκάρυδο
ʙᴀʀᴛᴇɴᴅᴇʀ: Νικόλας Μοσχονάς
ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ: Mataroa old fashioned
Υλικά
50ml Mataroa Mediterranean Dry Gin
5ml Σιρόπι Καραμέλας*
2 πρέζες (1/2 κ. τσαγιού) Άψινθος
3 πρέζες (1 κ. τσαγιού) Peychaud
Οδηγίες
Μέθοδος: Build (Βάζετε διαδοχικά όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο)
Ποτήρι: Το αγαπημένο σας
Γαρνιτούρα: Λεμονόχορτο
*Για το Σιρόπι Καραμέλας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζετε ένα μέρος νερό και δύο μέρη λευκή ζάχαρη (π.χ. 100 ml νερό / 200 γρ. ζάχαρη) και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
ʙᴀʀᴛᴇɴᴅᴇʀ: Νίκος Γινάργυρος
ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ: Mataroa’s Fizz
Υλικά
60ml Mataroa Mediterranean Dry Gin
60ml Cordial Αλατισμένη Φράουλα*
20ml ασπράδι αυγού (tip για την ασφάλεια τροφίμων: πριν χρησιμοποιήσετε το αυγό, σκουπίζετε το τσόφλι με οινόπνευμα, ή κάποιο δυνατό αλκοολούχο ποτό, π.χ. βότκα)
20ml κρέμα πλήρης σε λιπαρά
3 πρέζες orange bitters
*Για το cordial: 300 γρ. φράουλες, 300 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. χυμός φράουλα, 2 γρ. αλάτι / Λιώνετε σε ένα μπλέντερ, σουρώνετε και διατηρείτε το cordial σε καθαρό γυάλινο μπουκάλι.
Οδηγίες
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ γεμάτο πάγο. Χτυπάτε καλά και σουρώνετε. Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο.
Top up: 3 Cents Plain Soda
Γαρνιτούρα: Λεβάντα
Μέθοδος: Reverse Double Shake
Ποτήρι: Highball
ʙᴀʀᴛᴇɴᴅᴇʀ: Νικήτας Στοΐλης
ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ: “Lunch Waste” Negroni
Υλικά
30ml Mataroa Mediterranean Dry Gin
30ml Sweet Red Vermouth
30ml Campari Infused Lunch Veggies*
Οδηγίες
Γαρνιτούρα: Καρότο Πίκλα
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Old-Fashioned
Πάγος: Παγάκι μπλοκ
Για το Lunch Veggies Infusion: 2 Καρότα τριμμένα, 10 Τοματίνια Τσέρι, 2 Κόκκινες Πιπεριές, 50 γρ. Καλαμπόκι, 20 γρ Σάλτσα Teriyaki. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για έξι ώρες, για να αφήσουν τα υγρά τους. Σουρώνετε με ψιλό σουρωτήρι σε ένα καθαρό, γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε το Infusion στο ψυγείο.
Σχόλια