«Το κακό δεν θα συμβεί σε εμάς» υπαγορεύει η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε: «Αν μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη ΑΣΦΑΛΙΣΗ πάνω σε κάθε σπίτι και στο μέτωπο κάθε ανθρώπου. Τόσο σίγουρος είμαι ότι με την ασφάλιση σώζονται οικογένειες από ανεπανόρθωτη καταστροφή».
Ο μέσος Έλληνας αρνείται, ωστόσο να καταβάλει ένα ελάχιστο ασφάλιστρο -“ας πούμε 10 ευρώ / μήνα που αντιστοιχεί σε ένα σπίτι 80-100 τμ”, τόνισε η Μαρία Μηλιώνη Υποδιευθύντρια Πωλήσεων Βορείου & Νησιωτικής Ελλάδος της Interlife στην ημερίδα της Insuranceforum.gr και Insuranceinnovation.gr, λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: είτε γιατί δεν είναι σωστά ενημερωμένος, είτε γιατί δεν νοιάζεται, γιατί πιστεύει ότι «το κακό δεν θα συμβεί σε αυτόν…». Και στις δύο περιπτώσεις υπεύθυνο είναι το έλλειμμα της λεγόμενης «Ασφαλιστικής Κουλτούρας».
Αυτό το έλλειμμα το Κράτος το πληρώνει ακριβά, καταβάλλοντας κάθε χρόνο μαζικές αποζημιώσεις. Που, όμως, δεν καλύπτουν ούτε το ήμισυ της πραγματικής ζημίας του κάθε ακινήτου ξεχωριστά -και συνήθως με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.
Χαμένοι Κράτος και Πολίτης
Αναφερόμενη σε δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Interlife Γιάννη Βοτσαρίδη επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ασφαλίζουν τα σπίτια τους, παρά μόνον όταν αυτό είναι υποχρεωτικό, λόγω π.χ. της λήψης κάποιου Στεγαστικού Δανείου. Και, παρά το γεγονός ότι το κόστος ασφάλισης για το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι πολύ χαμηλό στη χώρα μας σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε., μόνον το 15% περίπου των κατοικιών στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι είναι ασφαλισμένο. Έτσι, εν τέλει, χαμένοι είναι και το κράτος και ο πολίτης…».
Η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στην Ευρώπη
«Την απλή προσέγγιση πρέπει εμείς, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, να την περάσουμε στον κόσμο», προτείνει η κα Μηλιώνη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ασφάλιση δεν είναι είδος πολυτελείας για τους εύπορους, αλλά είδος ανάγκης για τον καθένα προκειμένου να εξασφαλίσει τα υλικά και άυλα αγαθά του.
Πολιτεία και Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση
Στην διάρκεια της ομιλίας της ζήτησε από την Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ασφαλιστικής Συνείδησης των Πολιτών, με καμπάνιες με συστηματική ενημέρωση, ακόμη και με θέσπιση της Υποχρεωτικότητας για κάποιες κατηγορίες Ασφάλισης. Ο διάλογος, καταλήγει για το θέμα αυτό έχει ξεκινήσει, και ήδη υπάρχει ένα Σχέδιο Νόμου για την υποχρεωτική Ασφάλιση Ακινήτων σε ευπαθείς Περιοχές.
Δίκτυο 2.000 διαμεσολαβητών και ΤΕΑ με εισφορές που καταβάλλει η Interlife
Η Ασφαλιστική που από την ίδρυσή της εδώ και 30 χρόνια, αναπτύσσεται και εξελίσσεται με μοχλό τη συνεργασία και τη στήριξη των συνεργαζόμενων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, έχοντας χτίσει το σύστημα πωλήσεών της σε ένα ευρύ Δίκτυο 2.000 διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα. Σε επιχειρησιακό επίπεδο συνδυάζει τις εξελίξεις της Τεχνολογίας με την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών, πάντα στο συνεργάτη Διαμεσολαβητή, με την Πλατφόρμα Sales4net.
Να σημειωθεί ότι η Interlife δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να ενταχθούν στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ΤΕΑ INTERLIFE, με τις εισφορές να καταβάλλονται από την ίδια την Εταιρεία, ανάλογα με το ύψος της παραγωγής τους.
Σχόλια