Όσο και αν κάποιοι αγαπάμε το πολύβουο κέντρο της Αθήνας και την ποικιλία των cafe και των εστιατορίων που μας προσφέρει, άλλο τόσο αγαπάμε να επισκεπτόμαστε και τα λεγόμενα «συνοικιακά» μαγαζιά, που σε μερικές περιπτώσεις, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που υπονοεί η λέξη.
Υπάρχουν ορισμένα μαγαζιά σε περιοχές, γειτονιές, ή στις λεγόμενες πιάτσες, που δεν είναι οι πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ετοιμαζόμαστε να βγούμε για φαγητό ή ποτό. Αντιθέτως, εκείνα που μας έρχονται πρώτα στο μυαλό είναι... τα ίδια τα μαγαζιά.
Έτσι για παράδειγμα, η σειρά των λέξεων της φράσης «πάμε σήμερα στο κέντρο στο τάδε μαγαζί» αλλάζει. Γίνεται «πάμε στο τάδε μαγαζί στην τάδε περιοχή». Και για να μη μακρηγορούμε, «το Cornell στον Χολαργό» μπορεί να μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας, αλλά έχει ήδη εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Το Cornell και το mix and match οικείων δεδομένων
Λίγο pop, λίγο funky και σίγουρα με μια γενναία δόση… από Red Hot Chili Peppers, o χώρος του Cornell είναι διαμορφωμένος από πολλά μικρά κομμάτια των αγαπημένων προσωπικών στοιχείων και αναμνήσεων του ιδιοκτήτη του, Τάσου Λάλα. Αγαπημένα τοπία, συγκροτήματα, στιγμές, εξωτικές παραλίες, βινύλια και χρώματα, μια αίσθηση οικεία, σπιτική, το μοντέρνο και το ρετρό, είναι όλα εκεί.
Και συνεχίζω να φαντάζομαι ότι τα φώτα πάνω από το μπαρ θυμίζουν τα φώτα των πάρκων, στις πλατείες το βράδυ. Ενώ το πολυφωτογραφημένο, φιλικό προς το Ιnstagram, φωτεινό «πέρασμα» στο βάθος του μαγαζιού μοιάζει με το σήμα της έναρξης μιας ταινίας.
Και όχι άδικα, αφού ο χώρος για χρόνια φιλοξενούσε ένα... dvd club. Ώσπου μια μέρα, καθώς ο Τάσος περπατούσε για βόλτα κατά την διάρκεια της καραντίνας, τον ανακάλυψε τυχαία. Και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Cornell.
«Food and time to share»
Το μενού του Cornell έχει τη λογική του να μπορεί να αλλάζει συχνά. Το σίγουρο όμως είναι ότι, πέρα από τον καλό καφέ, θα μπορείτε να βρείτε επιλογές για brunch κάθε μέρα. Όπως άλλωστε μας λέει ο Τάσος, μετά την πανδημία οι συνήθειες του κόσμου έχουν αλλάξει: «Ο κόσμος ξεκινά να βγαίνει πιο νωρίς μέσα στην ημέρα κάτι που έτσι και αλλιώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που τα all day καταστήματα παρέμεναν ανοιχτά ως πολύ αργά το βράδυ».
Τα πιάτα του δεν αντιπροσωπεύουν κάποια συγκεκριμένη κουζίνα. Αντιθέτως, έχουν επιρροές από όλο τον κόσμο και έτσι το γευστικό ταξίδι περιλαμβάνει από πίτσα, bao buns και tacos μέχρι τους συνδυασμούς τους με twisted classics’ cocktails, στα οποία και έχει δοθεί έμφαση.
Επίσης, τόσο το μενού όσο και τα μεγάλα τραπέζια του Cornell εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Μια food to share φιλοσοφία και εν τέλει το «μοίρασμα των στιγμών», τον βασικό λόγο για τον οποίο επισκεπτόμαστε ένα μαγαζί.
Μπορεί το τελευταίο tip να είναι ιδανικό για τους λάτρεις του remote working και για τις καθημερινές, ωστόσο συνδέεται με το “Choices Weekend”, με τον εξής απλό τρόπο…
To κείμενο αυτό γράφτηκε με το λάπτοπ μου πάνω σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, λουσμένο στο φυσικό φως, ενώ φόρτιζε στην πρίζα που βρισκόταν στο έδαφος, δίπλα στην καρέκλα μου, ακριβώς για αυτό τον σκοπό.
Σχόλια