NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Erasmus for Young Entrepreneur: Έφτασε τις 10.000 επιχειρηματικές ανταλλαγές

Erasmus for Young Entrepreneur: Έφτασε τις 10.000 επιχειρηματικές ανταλλαγές

​Το ΙΒΕΠΕ - ΣΕΒ, τοπικός φορέας υλοποίησης του προγράμματος, ανακοίνωσε την επιτυχημένη πορεία και αποδοχή του προγράμματος συνολικά για τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον COVID19, όπως ορίζονται από τα πρωτόκολλα που υιοθετούνται από τις συμμετέχουσες χώρες.

Όπως αναφέρεται, «αυτός ο αριθμός σηματοδοτεί ένα ορόσημο, αποδεικνύοντας την τεράστια επιτυχία του προγράμματος. Από το 2009 το EYE έχει βοηθήσει έμπειρους και επίδοξους επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη να ανταλλάσσουν το know how και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και το επαγγελματικό τους δίκτυο».

Το πρόγραμμα αυξάνεται σταθερά από την έναρξή του, αυξάνοντας σταδιακά τον προϋπολογισμό του και τον αριθμό των χωρών που εμπλέκονται, και με τη σειρά του οδηγεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων, την ίδρυση και ανάπτυξη νέων εταιριών.

Χάρη στην πρόσθετη οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Βουλή, από το 2018 το πρόγραμμα δοκιμάζει νέους προορισμούς πέρα από την Ευρώπη, επιτρέποντας σε νέους επιχειρηματίες να συνεργαστούν με οικοδεσπότες επιχειρηματίες από μέρη των ΗΠΑ και Καναδά, Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα και Ταιβάν.

Το Erasmus for Young Entrepreneurs βοηθάει τους επίδοξους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την έναρξη και/ή τη διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντιούνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία από άλλη χώρα, με τον οποίο συνεργάζονται για περίοδο 3 έως 6 μήνες.

Η πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λειτουργεί σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες με τη βοήθεια τοπικών σημείων επαφής, ικανών στην υποστήριξη επιχειρήσεων (π.χ. εμπορικά επιμελητήρια, κέντρα εκκίνησης, θερμοκοιτίδες κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι ή εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες, δηλαδή ακόμη και αν δεν έχουν κάνει ίδρυση εταιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με το ΙΒΕΠΕ - ΣΕΒ ως τοπικό σημείο επαφής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία.

Τηλέφωνο: 2108257800 ext. 800

Emails:

  • Αλόιζια Μοσχοβάκου, amoschovakou@ivepe.gr
  • Νικόλαος Μωραΐτης, nmoraitis@ivepe.gr
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr