NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

4,5 εκατομμύρια Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Νοέμβριο

4,5 εκατομμύρια Αμερικανοί εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Νοέμβριο

Ένα αριθμός - ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων Αμερικανών εγκατέλειψαν τις δουλειές τους τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics των ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι ήταν πιο πιθανό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους στον κλάδο της φιλοξενίας, ο οποίος είχε μακράν το υψηλότερο ποσοστό παραιτήσεων με 6,1% τον Νοέμβριο, καθώς και εκείνοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

«Οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, με ιστορικούς ρυθμούς. Οι τομείς των χαμηλών μισθών που επηρεάστηκαν άμεσα από την πανδημία συνέχισαν να είναι η πηγή μεγάλου μέρους των αυξημένων παραιτήσεων», δήλωσε ο Nick Bunker, διευθυντής έρευνας στο Indeed Hiring Lab.

Το υψηλό ποσοστό παραιτήσεων είναι ένα «σύμπτωμα» της αγοράς εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν γρήγορα μια νέα -και δυνητικά καλύτερη- δουλειά.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη δεν λαμβάνουν, ακόμη, υπόψιν την άφιξη της παραλλαγής Omicron στις ΗΠΑ, η οποία ώθησε τις λοιμώξεις υψηλότερα και έθεσε πολλούς εργαζόμενους σε κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό στους χώρους εργασίας τους.

Εν προκειμένω, το Εργατικό Κέντρο του UCLA ανέφερε σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των εργαζομένων σε fast food στην περιοχή του Λος Άντζελες προσβλήθηκαν από Covid τους τελευταίους 18 μήνες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr