NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια

Η ομοσπονδιακή αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αντικαθιστώντας σχεδόν όλα τα ελαφριά οχήματα και τα λεωφορεία της με ηλεκτροκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Atlas Public Policy.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι έως το 2025, έως και το 40% των 315.000 ελαφρών οχημάτων και λεωφορείων που διαθέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ (εξαιρουμένων εκείνων που διαθέτει η Ταχυδρομική Υπηρεσία) θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ηλεκτρικά οχήματα με χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί στο 97%.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία (USPS), η οποία εκμεταλλεύεται τον μεγαλύτερο στόλο, θα μπορούσε να δει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Μέχρι το 2025, θα ήταν φθηνότερο να χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητα οχήματα για περισσότερο από το 99% του στόλου της, για εξοικονόμηση 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια ζωής των οχημάτων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Ιανουάριο που εν μέρει καλούσε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να «προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ρύπανση άνθρακα και καθαρά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων», στόχος που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Αύγουστο, ο Biden έθεσε ξεχωριστό στόχο, να αντικαταστήσει τα μισά από όλα τα νέα οχήματα που θα πωληθούν μέχρι το 2030 με οχήματα μηδενικών ρύπων.

«Ο ομοσπονδιακός στόλος παρέχει μια μοναδική και σημαντική ευκαιρία, ως ένας από τους μεγαλύτερους στόλους στη χώρα, να βοηθήσει την αγορά και να ενθαρρύνει την ηλεκτροκίνηση να συμβεί πολύ πιο γρήγορα», όπως δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Electrification Coalition, Ben Prochazka. Οι συγκεκριμένοι στόλοι αποτελούν εξαιρετικά πρότυπα για ηλεκτροκίνηση επειδή παρέχουν μια σταθερή αγορά, κεντρική διαχείριση, προβλέψιμα πρότυπα χρήσης και προβολή στο κοινό, πρόσθεσε ο Prochazka.

Η έκθεση της Atlas Public Policy διαπίστωσε ότι η μετάβαση έχει οικονομική σημασία, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψη το πλήρες κόστος ζωής του οχήματος. Χρησιμοποιώντας τη μέτρηση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) - που περιλαμβάνει παράγοντες όπως το κόστος καυσίμων, η συντήρηση και η εξοικονόμηση βιωσιμότητας - η έκθεση διαπίστωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να δει σημαντική εξοικονόμηση μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Με έως και το 40% του στόλου (κυρίως μεσαίων και μεγάλων οχημάτων) να μεταβαίνει σε χαμηλότερο κόστος έως το 2025, η εξοικονόμηση θα μπορούσε να είναι 316 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αυξάνεται σε 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, καθώς η ανάλυση αναμένει ότι το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων θα μειωθεί και θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη υποδομών φόρτισης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr