NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση ανεργίας οι εργαζόμενοι της γενιάς Gen X

Αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση ανεργίας οι εργαζόμενοι της γενιάς Gen X

Οι εργαζόμενοι της γενιάς Gen X, ηλικίας 45 ετών και άνω, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο βάρος της παγκόσμιας κρίσης ανεργίας, καθώς η πανδημία προσθέτει στις υπάρχουσες προκλήσεις.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Generation, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει επιταχύνει την αυτοματοποίηση των θέσεων εργασίας, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εργαζόμενους σε αυτές τις ηλικίες να βρουν θέσεις εργασίας.

Σε μια παγκόσμια μελέτη με τίτλο «Meeting the world’s midcareer challenge», ο οργανισμός διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι μεταξύ 45 και 60 ετών αντιμετωπίζουν αυξημένα εμπόδια λόγω προκαταλήψεων μεταξύ των διευθυντών, καθώς και απροθυμίας των ίδιων να μάθουν νέες δεξιότητες.

Η CEO της Generation, Mona Mourshed, δήλωσε πως «είναι πολύ σαφές ότι μόλις φτάσετε σε μια ορισμένη ηλικία, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ευκαιρία εργασίας».

Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2021, συμμετείχαν σε 3.800 απασχολούμενοι και άνεργοι από 18 έως 60 ετών, καθώς και 1.404 υπεύθυνοι προσλήψεων σε επτά χώρες.

Παρά το ποικίλο τοπίο των διεθνών θέσεων εργασίας, τα ευρήματα ήταν σε γενικές γραμμές τα ίδια: οι ηλικίες 45 έως 60 ετών είναι οι πιο «αγνοημένες» μεταξύ των εργαζομένων.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα διαπίστωσε πως οι υπεύθυνοι προσλήψεων θεωρούν όσους είναι 45 ετών και άνω ως τη χειρότερη ομάδα, όσον αφορά στην ετοιμότητα, την ικανότητα και την προηγούμενη εμπειρία.

Μεταξύ των κυριότερων ανησυχιών τους είναι η απροθυμία μεταξύ των εργαζομένων να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες (38%), η αδυναμία εκμάθησης νέων δεξιοτήτων (27%) και η δυσκολία συνεργασίας με άλλες γενιές (21%).

Αυτό έρχεται παρά τις ενδείξεις ότι οι εργαζόμενοι αυτών των ηλικιών συχνά υπερισχύουν. Σχεδόν εννέα στους 10 (87%) επικεφαλής προσλήψεων δήλωσαν ότι όσοι προσλήφθηκαν από αυτές τις ηλικίες ήταν το ίδιοι καλοί - ή καλύτεροι - από τους νεαρότερους συναδέλφους τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr