NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Δοκιμή εμβολίων κατά του ιού HIV ξεκινούν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Δοκιμή εμβολίων κατά του ιού HIV ξεκινούν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

​Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκίνησε μια δοκιμή Φάσης Ι για ένα νέο εμβόλιο που στοχεύει σε ένα «ευρύ φάσμα» παραλλαγών του ιού HIV.

Η δοκιμή HIV-CORE 0052, μέρος της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Εμβόλιο κατά του AIDS, θα περιλαμβάνει 13 υγιείς ενήλικες αρνητικούς στον HIV, ηλικίας 18 έως 65 ετών, που δεν θεωρείται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μία δόση του εμβολίου - γνωστό ως HIVconsvX - ακολουθούμενη από μια ενισχυτική δόση στις τέσσερις εβδομάδες.

Το HIVconsvX, σε αντίθεση με άλλα υποψήφια εμβόλια HIV που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν αντισώματα που παράγονται από Β-κύτταρα, έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και να τα στοχεύει σε εξαιρετικά ευάλωτες περιοχές του HIV.

«Αυτή η δοκιμή είναι η πρώτη σε μια σειρά αξιολογήσεων αυτής της νέας στρατηγικής εμβολίων, τόσο σε άτομα αρνητικά στον HIV, για πρόληψη, όσο και σε άτομα που ζουν με τον HIV, για θεραπεία», δήλωσε ο Tomáš Hanke, επικεφαλής ερευνητής στη δοκιμή και καθηγητής ανοσολογίας στο Jenner Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αν και η αρχική δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν παρόμοιες δοκιμές εμβολίων για τον ιό HIV στην Ευρώπη, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές της Οξφόρδης αναμένουν αποτελέσματα από τη δοκιμή HIV-CORE 0052 έως τον Απρίλιο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr