Η οικογένεια Τρικαλινός έχει ως στόχο την υψηλότερη γαστρονομική εμπειρία [video]
Έχει περάσει περισσότερο από ενάμιση αιώνας από τότε που η οικογένεια Τρικαλινός ξεκίνησε να ασχολείται με το αυγοτάραχο.
Συγκεκριμένα, το 1856 οι τρεις αδερφοί Ζαφείρης, Νίκος και Γιώργος βούτηξαν στα νερά του Αιτωλικού και δημιούργησαν το πρώτο αυγοτάραχο με τη σφραγίδα τους.
Από τότε έδωσαν τα χέρια σε μία συμφωνία να χρησιμοποιούν την πιο ποιοτική πρώτη ύλη, τα αυγά Κέφαλου, και να έχουν ως στόχο την υψηλότερη γαστρονομική εμπειρία για όποιον δοκιμάσει το δικό τους αυγοτάραχο.
Βασισμένοι στις αρχές αυτές οι κληρονόμοι του αυγοτάραχου Τρικαλινός παρέλαβαν το οικογενειακό μεράκι και το εξέλιξαν σε ένα από τα πιο γαστρονομικά εδέσματα της εποχής μας.
Σήμερα το αυγοτάραχο Τρικαλινός έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς γαστρονομίας, ενώ φιγουράρει στις προτάσεις και στα βιβλία των πιο δημοφιλών σε παγκόσμιο επίπεδο σεφ, όπως οι Ισπανοί Ferrian Adria και οι αδερφοί Roca, ως ένα έδεσμα που συνδυάζει τη φίνα γεύση, την υψηλή ποιότητα και την ευεργετική δράση στην υγεία μας.
Σχόλια