NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Γιάννης Λουκάκος: Ποιότητα σε όλη τη φάση της μαγειρικής δημιουργίας [video]

20_10_2015 19_07_2017

Powered by:
LoveGreece we believe we can

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στη συμμετοχή του ως κριτής στην ελληνική εκδοχή του τηλεοπτικού προγράμματος «Master Chef», μια εμπειρία που όπως λέει άνοιξε νέους δρόμους στην εξέλιξή του.

Μέχρι τότε, ο ίδιος ξεχωρίζει διάφορα κομβικά σημεία στην καριέρα του: Πρωτ' απ' όλα, τις σπουδές του ως Μηχανολόγος-Μηχανικός στο στο Pennsylvania State University των ΗΠΑ, χάρη στις οποίες απέκτησε εφόδια που όπως λέει τον βοήθησαν σημαντικά ακόμα κι όταν αποφάσισε να αφοσιωθεί στη μαγειρική. Μετά, την του ουσιαστική δουλειά ως σεφ στο ξενοδοχείο «Semiramis» της αλυσίδας «YES!Hotels», στο Κεφαλάρι, όπου για πρώτη φορά κλήθηκε να οργανώσει τη λειτουργία ενός εστιατορίου από το μηδέν και απέκτησε αυτοπεποίθηση για να προχωρήσει περαιτέρω. Ακόμη, το άνοιγμα του πρώτου δικού του εστιατορίου, όπου εκτός από την ιδιότητα του chef κλήθηκε να επωμιστεί και επιχειρηματικές ευθύνες.

Όσον αφορά στα στοιχεία που έχουν καθορίσει το χαρακτήρα του ως σεφ, ο Γιάννης Λουκάκος στέκεται ιδιαίτερα στις αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια, που θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τόσο τον τρόπο κατά τον οποίο μαγειρεύει κανείς, όσο και τον τρόπο με τον οποίο γεύεται το φαγητό ως καταναλωτής. Οι μυρωδιές που έβγαιναν από την κουζίνα της μητέρας του ήταν το πρώτο πράγμα που κίνησε το ενδιαφέρον του για τη μαγειρική. Η αγάπη του για το αντικείμενο εξελίχθηκε σε χόμπι, το οποίο εξασκούσε επίσης σε περιστασιακές δουλειές για να ενισχύσει τα οικονομικά του, μέχρι που πείστηκε ότι έπρεπε να αναθεωρήσει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό και αποφάσισε να γίνει σεφ και φοίτησε στο Culinary Institute of America.

Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, το 2000, ο Γιάννης Λουκάκος προσανατολίζεται περισσότερο προς την ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας την έμπνευση αντλεί από την κουζίνα και τα υλικά της χώρας, με επιρροές από διάφορες πλευρές, για να καταλήξει σε ένα προσωπικό στυλ το οποίο εξελίσσεται και προσαρμόζεται στη διάθεση της εποχής. Ακρογωνιαίος λίθος της δουλειάς του η ποιότητα, σε όλες τις φάσεις της μαγειρικής δημιουργίας.

Παράλληλα με το εστιατόριο «Ψωμί & Αλάτι», που λειτουργεί από το 2009 στο Χαλάνδρι, ο Γιάννης Λουκάκος έχει δημιουργήσει στην ίδια περιοχή το «The Seminar Project», όπου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, ενώ αναλαμβάνει επίσης συμβουλευτικό ρόλο σε άλλα εστιατόρια. Οι μαγειρικές του γνώσεις έχουν αποτελέσει βάση για βιβλία, συνεργασίες με περιοδικά, μαγειρικές εκπομπές και δραστήρια παρουσία στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με βάση την εμπειρία του, ο ο Γιάννης Λουκάκος θεωρεί ότι η ελληνική γαστρονομία έχει μεν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν όμως αρκετά αρκετά περιθώρια όχι μόνο να βελτιωθεί αλλά και να ενισχύσει τους Έλληνες παραγωγούς υποστηρίζοντας τα προϊόντα τους. Κατά τη γνώμη του, η Ελλάδα έχει να προσφέρει πολλά στο παγκόσμιο στερέωμα, και η δραστηριοποίηση στο εξωτερικό είναι στις απώτερες βλέψεις του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr